Tipsa Norran

Norrans satsar på granskande journalistik, både stort och smått. Tveka inte att kontakta oss om du har ett bra tips eller förslag på saker vi kan granska.

Du väljer om du vill vara anonym och du har grundlagsskyddat källskydd. Om du vill förmedla känsliga uppgifter är det bra om du tänker på att inte använda din arbetsgivares mejl eller företagets mobil eller telefon. Använd istället en privat telefon eller telefon med telefonkort och privat mejl.

Tänk på att ta med så mycket information som möjligt när du tipsar. Ibland får vi tips om personer och verksamheter som borde granskas, men inte mer än så. Då är det oerhört svårt för oss att veta var vi ska börja och tipset riskerar att inte leda till något.

Så tipsar du oss:

Du kan välja att tipsa någon av våra granskande reportrar eller nyhetschefer muntligen – ring då via växeln 0910 57 700.
Du kan även mejla till granskning@norran.se.

Känslig information

Om dina uppgifter är känsliga finns möjlighet att tipsa via en krypteringstjänst – som är säkrare än vanlig mejl. Vi använder oss av PGP för att skydda mejl som innehåller känsliga uppgifter.

Gör så här om du har webmail:
Ladda ner pluginen Mailvelope till webbläsaren. Mailvelope ska fungera med många webmaillösningar som exempelvis Googles Gmail. Du kan behöva skaffa en ny mejladress för ändamålet.

Importera vår PGP-nyckel som finns här.

Skapa en egen PGP-nyckel om du vill fortsätta mejlväxlingen och skicka då även med din publika nyckel till oss.

Din mejladress och ämnesraden försvinner inte i krypteringen så tänk på att inte mejla från jobbet eller använda TOR som webbläsare.

Maila ditt krypterade mail till granskning@norran.se som ett fåtal på Norran har tillgång till.