Stefan Thomson är en av många ledare i skidlandslaget. Enligt Expressen är det mycket turbulens internt, men Thomson har inte hört något om det. Han siktar på att fortsätta.
Stefan Thomson är en av många ledare i skidlandslaget. Enligt Expressen är det mycket turbulens internt, men Thomson har inte hört något om det. Han siktar på att fortsätta. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Turbulent i skidlandslaget enligt uppgifter

Expressen avslöjar att det är turbulent i skidlandslaget. Bland annat skriver tidningen att flera landslagsåkare funderar över att lämna landslaget.

Träningsexperten, Stefan Thomson, som även tränar Skellefteå AIK, är tillfrågad om situationen. Thomson har inga kommenterar kring Expressens påstående och anledningen är att han inte på egen hand har hört något kring ämnet.

Thomson berättar han är intresserad av att fortsätta.

– Nog har jag en ambition att vara kvar. Jag tycker ju det är ett otroligt stimulerande jobb. Men först ska en landslagschef tillsättas innan vi börjar diskutera den frågan, säger tränaren till Expressen.

"Annars kan allt raseras"

Skidstjärnan Stina Nilsson valde helt oväntat att offentliggöra sin nya satsning på skidskytte nyligen. Hon har varit öppen med att den interna turbulensen har påverkat hennes beslut att byta just i det här läget.

Expressen berättar att mycket är på gång bakom kulisserna: Minst tre åkare överväger att lämna landslagets träningsgrupp, herrtränarna Fredrik Uusitalo och Mattias Nilsson, lämnar sina poster men fler kan tänkas följa efter.

Sprickorna ska grunda sig på flera punkter när det gäller både träning, stämning och kemi.

– De måste ta åkarnas missnöje på allvar nu, annars kan allt raseras, säger en källa djupt inom skidförbundet till Expressen.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut