Pinewood Man och Jens Nilsson segerdefilerar. Vilja Pettersson hämtar hederspriserna.
Pinewood Man och Jens Nilsson segerdefilerar. Vilja Pettersson hämtar hederspriserna. Foto: Torbjörn Enmark

Fem hemmasegrar– dubbel till Laestander

Hemmalaget dominerade söndagens breddtävlingar på Skellefteåtravet genom att vinna fem av åtta av lopp. För stall Gabriella Laestander blev det en dubbelseger genom Kingofthehill F och Pinewood Man.
Kingofthehill F och Erica Guldhag.
Kingofthehill F och Erica Guldhag. Foto: Torbjörn Enmark

Kingofthehill F tog årets andra seger i monté tillsammans med Erica Guldhag, som forcerade hästen till ledningen varvet från mål och efter ett slutvarv på 1.15,0 blev det en säker seger med 1,5 längder före Bestitvå.

– Jag hamnade utan rygg i andraspår efter ett varv och då valde jag att trycka på gaspedalen för att komma till ledningen, säger Erica som hade en lite stressig söndag.

Direkt efter segerloppet drog hon nämligen till finska Torneå för att köra och rida två hästar åt Hanna Olofsson.

Rutinerade Bodenkusken Jens Nilsson var faktiskt segerlös inför söndagens tävlingar, men vann nu två lopp i rad bakom Skelleftehästarna Elmer M och Pinewood Man.

– Travet var inte det bästa på Elmer M, så jag fokuserade på att köra felfritt och fick bära honom hela tiden. Fast jag kände innan att det fanns fart och styrka i honom.

– Med Pinewood Man fick jag hålla ett relativt lågt tempo i ledningen. Sedan var det bara att dra på under slutvarvet, säger Jens.

Järvsögrej, tränad av Tage Holmström, svarade nog för söndagens allra bästa prestation då han vann helt överlägset på nya rekordet 1.25,7a/2140 meter.

– Jag har kört Järvsögrej många gånger tidigare, men så här fin har jag aldrig känt honom tidigare, säger kusken Per Gustafsson.

Brassebrun tog andra raka segern tillsammans med sin tränare Roger L Berglund.
Brassebrun tog andra raka segern tillsammans med sin tränare Roger L Berglund. Foto: Torbjörn Enmark

Nioårige Brassebrun var segerlös i 31 starter , men har nu helt plötsligt två raka segrar. Efter en resa i tredje ytter avgjorde han enkelt med fem längder till slut tillsammans med Roger L Berglund.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut