Get Lucky D.E och Christian Månsson segerdefilerar.
Get Lucky D.E och Christian Månsson segerdefilerar. Foto: Torbjörn Enmark

SKELLEFTEÅTRAVET

En löpsugen Get Lucky D.E svepte hela fältet

Han bråkade före start och knäckte en käkrem. Sedan blev det galopp från start, men likafullt var hemmafavoriten Get Lucky D.E helt överlägsen då han vann med sju längder tillsammans med Christian Månsson på Skellefteåtravet.

Get Lucky D.E tog nu sin tredje seger sedan han köptes till Christian Månssons stall i vintras.

– Jag älskar den här hästen. Han har en grym kapacitet, säger Månsson.

Get Lucky D.E var löpsugen värre den här tävlingsdagen och var som sagt stökig redan när han kom ut på banan innan loppet.

Från ett avigt fjärdespår på tillägg blev det sedan startgalopp, men efter ungefär 100 meter lyckades Månsson få ner honom i trav utan att det blev någon större markförlust.

Get Lucky D.E fick en bra position i fjärde par utvändigt och varvet från mål styrde Månsson på i tredjespår. Redan i ingången till sista sväng blåste Get Lucky D.E till spets och via 1.12,6 sista varvet stack han ifrån till en helt överlägsen seger före storskrällen La Chaussette, som spurtade till sig andraplatsen med Jens Eriksson.

– Get Lucky D.E var så laddad idag och jag valde medvetet att köra hårt sista varvet, säger Månsson.

Hårt i mål

Hemmaseger blev det redan i den inledande V5-avdelningen, men där var det betydligt hårdare i mål. Måldomarnämnden tog sig en lång titt på målfotot innan man kungjorde att Tigerfeet Dynamite vann med en nos före Lennox Laday.

– Jag trodde faktiskt att vi vann med ett huvud, men det måste ha blivit hårdare än så, säger segerkusken Ove A Lindqvist.

Tigerfeet Dynamite serverades en fin resa i fjärde par utvändigt i ett långlopp och fick sedan draghjälp i tredjespår när Lennox Laday styrdes på 1150 kvar. Mitt på sista bortre långsidan blev Tigerfeet Dynamite utan rygg när Lennox Laday kom ner utvändigt om ledande Chintana Bananas, men i de sista stegen in mot mål lyckades Skelleftehästen kriga till sig segern.

– Det var länge sedan jag körde Tigerfeet Dynamite, men jag vet att han tagit ledningen om jag kört från start. Men han brukar stanna till slut om man väljer det upplägget och därför valde jag den här taktiken, säger Ove A Lindqvist.

Tigerfett Dynamite och Ove A Lindqvist vann med ytterst knapp marginal sedan måldomarnämnden studerat målfotot noga. I förgrunden delägaren Håkan Wikman.
Tigerfett Dynamite och Ove A Lindqvist vann med ytterst knapp marginal sedan måldomarnämnden studerat målfotot noga. I förgrunden delägaren Håkan Wikman. Foto: Torbjörn Enmark

Enkel favoritseger

Omgångens störste V5-favorit Magnifik Brodde vann enkelt från ledningen tillsammans med Samu Sundqvist efter snabbt slutvarv på 1.11,2.

– Det var full körning första 200. När vi kom till ledningen var det lugnt, säger Samu.


Magnfik Brodde och Samu Sundqvist.
Magnfik Brodde och Samu Sundqvist.

Guli Castor plockade ner ledande hemmahästen Storspjuver med en halv längd trots att det blev en kortare galopp i inledningen av loppet.

– Jag fick trubbel med käken och då tog han sig en kortare galopp. Men Guli Castor är stark och vi fick ett bra lopp sedan, säger segerkusken Mats Gällerstedt.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut