Svensk sprinttrippel i Dresden

De svenska längddamerna stormtrivs i Dresden. Stina Nilsson vann lördagens stadssprint, hennes fjärde raka sprintseger, och bakom henne såg Maja Dahlqvist och Jonna Sundling till att det blev en svensk trippel.

Precis som förra året var det stor svensk dominans på damsidan i den tyska staden. I fjol gick hela fyra svenskor till final, med Hanna Falk och Maja Dahlqvist som etta och tvåa i mål till slut.

Årets blågula upplaga ville inte vara sämre.

Alla sex svenskor gick enkelt vidare från kvalet, alla sex svenskor gick också vidare till semifinal och tre av dem – Stina Nilsson, Maja Dahlqvist och Jonna Sundling – gick också till final.

Väl där var Nilsson den starkaste för dagen. Den regerande olympiska mästaren vann finalen, hennes fjärde sprintseger för säsongen, och fick dessutom två landsmaninnor med sig upp på pallen. Maja Dahlqvist utmanade till och med Nilsson på slutspurten, samtidigt som Sundling med en halv pjäxas marginal lyckades ta sig förbi schweiziskan Nadine Fändrich för att knipa tredjeplatsen.

Hanna Falk, som vann tävlingen i Dresden förra året, åkte ut i semifinal, tillsammans med Ida Ingemarsdotter och Evelina Settlin.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut