Fortfarande aktuell. AIK har haft exitsamtal med alla spelare. Men när det gäller Jimmie Ericsson och två spelare till är inget beslut spikat.
Fortfarande aktuell. AIK har haft exitsamtal med alla spelare. Men när det gäller Jimmie Ericsson och två spelare till är inget beslut spikat. Foto: Mikael Fritzon/TT

Sportchefen lämnar öppning för tre forwards

Exitsamtalen är över. Men för tre spelare är framtiden oklar. Sportchefen Niclas Lundkvist lämnar en liten dörr öppen för Jimmie Ericsson, Bud Holloway och Tim Söderlund. ”Vi har valt att vara avvaktande när det gäller dem”, säger Lundkvist till Norran.

Det pågår en omstrukturering i AIK, men många pusselbitar har fallit på plats. Målvakts- och backssidan är inte långt från att vara helt klar sett till skrivna kontrakt.

Sju avtal är skrivna och bara en plats är öppen. Lundkvist har tidigare berättat att den åttonde och sista backplatsen blir en form av juniorplats. Backen Adam Wilsby, som fanns med under slutspelet, tros vara den som ligger bäst till att få den chansen.

Ludvig Stenvall, som funnits med till och från, siktar på spel i allsvenskan och Felix Dahlroth som hade platsen under fjolåret, har fått besked att han inte får förnyat avtal.

Öppen dörr

Jimmie Ericsson, 39 år, kom till AIK 2002. Han har varit lagkapten och en av lagets viktigaste spelare i över ett decennium nu. Han skadades allvarligt i hälsenan tidigare den här säsongen.

Men AIK:s sportsliga ledning har ännu inte fattat beslut kring fortsättning. Ericsson har inte heller aviserat hur han funderar.

Bud Holloway har haft stor betydelse för laget och den omtyckte kanadensare har uttryckt önskemål att stanna. 31-åringen ska enligt flera uppgifter vara villig att ta en annan roll än tidigare och gå ned i lön. Hans betydelse som ledare kombinerat med mycket annat gör att AIK ännu är intresserad av kanadensaren.

Även Tim Söderlund finns med i tankebanorna.

När kommer ni ta beslut kring dessa spelare?

– Det kan vara allt från en vecka till tio veckor. Det får ta den tid det tar, säger Lundkvist.

Tio forwards är under kontrakt. Två forwards, Hugg och Olofsson, är på väg in. Lägg därtill att juniortalangen Albin Sundsvik sägs också vara på väg in.

Totalt innebär det att 13 namngivna spelare kan vara på väg in. Det innebär att det inte är sannolikt att AIK kommer att behålla både Ericsson, Holloway och Söderlund.

– Vi kommer att 14 eller 15 forwards. Det är ännu inte spikat om det blir det ena eller det andra.

AIK:s lag 2019/20

Målvakter: Mantas Armalis, Gustaf Lindvall

Backar: Arvid Lundberg (ny), Niclas Burström (ny), Jacob Andersson (ny), Filip Berglund, Jonathan Pudas, Petter Granberg, Patrik Norén

På väg in: Adam Wilsby

Forwards: Jesper Frödén (ny), Oscar Möller, Joakim Lindström, Adam Pettersson, Andreas Wingerli, Robin Alvarez, Albin Eriksson, Linus Lindström, Edwin Hedberg, Jonatan Berggren.

På väg in: Albin Sundsvik, Richard Hugg, Jacob Olofsson.

Kontraktslös och ännu aktuell: Jimmie Ericsson, Bud Holloway, Tim Söderlund.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut