Nyförvärvet om AIK-debuten: ”Skillnad mot vad jag har varit med om tidigare”

AIK:s GM, Erik Forssell, hade all anledning att le på läktaren. Han fick se AIK vinna på nytt – och båda de senaste förvärven leverera. Darren Nowick imponerade i sin SHL-debut. ”Det var lite nerver i första bytet, sen blev det bättre”, sa amerikanen efter matchen.
Darren Nowick kom, såg och debuterade i Skellefteå AIK.
Darren Nowick kom, såg och debuterade i Skellefteå AIK. Foto: FREDRIK KARLSSON

Det har gått fort. Under torsdagskvällen anslöt Nowick till AIK i Örebro från Västervik. Under fredagen bekräftades att spelaren var klar. Bara några timmar innan matchen fick sedan AIK beskedet att det även var grönt ljus att låta Nowick debutera.

En debut han inte kommer att glömma. Nära 8000 personer fick se AIK göra en väldigt stark första perioden.

– Det var häftigt. Helt klart skillnad mot vad jag har varit med om i Sverige tidigare. Ett bra tillfälle att få se hur allt är i SHL, med publik, fans och allt. Det var riktigt kul.

I andra bytet, låg dessutom Nowick bakom AIK:s första mål.

– Det var en bra jobb av min formation. Det var väldigt viktigt för oss att få målet.

Hans förarbete vid sargen borde ha gett debutanten ett assist, men han fick glädja sig åt att det blev ett plus i statistiken i alla fall. Nowick spelade med omskolade centern Niclas Burström och Tuomas Kiiskinen. De gjorde en stark insats ihop. Kiiskinen skadades, men de första rapporterna pekar på att det inte ska röra sig om en allvarlig skada.

Även Anton Holm, som värvades in före Nowick, var framträdande. Han var med och spelade fram Jesper Frödén, till 2–0. Frödén trivdes med sin gamla lagkamrat.

– Vi har fått några träningar ihop och det känns bra, sa Frödén som i vanlig ordning gjorde ett enormt arbete.

AIK är inne i en oerhört stark period igen med en imponerande formkurva.

– Vi är i en kritisk del av säsongen. Det är nu tåget går. Det känns som vi har förstått vad vi behöver göra för att vara framgångsrika.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut