Jacob Olofsson
Jacob Olofsson Foto: Erik Mårtensson/TT

Jacob Olofsson presenterad av AIK

Jacob Olofsson är klar för Skellefteå AIK. Centern har skrivit på för två år.

Norran kunde berätta om Skellefteå AIK:s intresse för Timrås JVM-center Jacob Olofsson redan i början av februari.

Avslöjar: Ytterligare JVM-spelare är aktuell för AIK

Nu har Skellefteå AIK bekräftat nyförvärvet.

– Det ska bli superkul och jätteinspirerande att få komma hit och spela! Det känns som rätt steg till en bra klubb man följt länge. Jag vill göra en starkare säsong nu så den blir längre än den förra, säger Olofsson i ett pressmeddelande.

Sportchefen Niclas Lundkvist är naturligtvis nöjd med att få in denna unga adept till lagbygget.

– Jacob är en spelskicklig center som redan gjort två hela seniorsäsonger, en i Allsvenskan och en i SHL, och det känns otroligt bra att få in en spelare som har den erfarenheten trots sin unga ålder. Vi har sökt spelare på den positionen och nu får vi in en som kan utvecklas och växa här i Skellefteå AIK. Han har ju norrländsk anknytning också då han är uppväxt i Boden och även var aktuell för Hockeygymnasiet här en gång i tiden, så han får nu komma hit och sluta cirkeln lite grann. Draftad av Montreal och har varit bofast i juniorlandslaget och vi tror han kommer få behålla den rollen i framtiden också. Han satsar på att göra ett JVM till och det är ju få förunnat att få göra det två gånger om. Det ska bli otroligt intressant att få jobba med honom, säger Lundqvist i pressmeddelandet.

Olofsson gjorde 9 (3+6) poäng på 34 matcher i Timrå den senaste säsongen och har spelade JVM i vintras. Då tillsammans med en annan spelare som ryktas vara klar för Skellefteå AIK, Rikard Hugg.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut