Istid: Forssell om kvällens match, framtidsplanerna i Skellefteå och Lidström om det blir comeback som spelare i kväll

Istid gästas idag av Skellefteikonen Erik Forssell och hockeylegendaren Nicklas Lidström. Det blir snack om kvällens match och om framtiden. Bland annat.

Erik Forssell gör i kväll sin sista hockeymatch då SK Lejon möter Teg i Hockeyettan. Forssell kommer att flytta hem till Skellefteå i sommar och öppnar för att jobba med ishockey i framtiden.

– Det lockar lite grann att jobba med hockeyn. Men jag är öppen att göra något helt annat, säger Forssell.

Nicklas Lidström är på plats i Skellefteå för att se sonen Kevin spela. Han utesluter dock att det blir något spel för egen del. Även om suget finns där.

– Man får sugen när man går in i ishallen och det är matcher. Jag vet inte om jag skulle vilja spela en sådan här match på en sådan här nivå. Men att spela backkollega med Kevin skulle vara kul.

Lidström berömmer också den resa som Skellefteå AIK gjort och jämför den med Detroits framgångssaga under början av 2000-talet.

– Det är otroligt imponerande att de legat kvar i toppen i så många år. Om man tittar in från utsidan så verkar det finnas en vinnarkultur som finns i föreningen. Det är väldigt imponerande, säger Lidström.

Sedan blir det också snack om massa annat, bland annat om att duon faktiskt haft samma tränare.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut