Hedman stängs av fem matcher efter huvudtacklingen på Broberg

Nu har disciplinnämnden kommit med beslut om att Djurgårdens Anton Hedman stängs av fem matcher efter att ha tacklat Philip Broberg mot huvudet i gårdagens match.
Philip Broberg efter en tacklingen mot huvudet under torsdagens match.
Philip Broberg efter en tacklingen mot huvudet under torsdagens match. Foto: Erland Segerstedt/TT

Det var under gårdagens SHL-match mot Djurgården som Anton Hedman skickades ut från isen efter en ful tackling på Philip Broberg som träffade honom i huvudet.

Så här står det i beskrivningen av händelsen i disciplinnämndens beslut: "Skellefteåspelaren nr 5 Broberg tittar sig om och ser en Djurgårdsspelare som kommer upp i ryggen på han. Broberg spelar iväg pucken direkt. Djurgårdsspelaren nr 8 Hedman åker utmed långsargen mot Broberg som nu är uppvaktad av Djurgårdsspelaren nr 62. Hedman kommer in som tredje spelare i situationen och tacklar Broberg med vänster axel som träffar i huvudet och med en uppåtgående rörelse".

Men Djurgården och Hedman, efter att ha granskat reprisbilder, delar inte uppfattningen om att tacklingen hade en uppåtgående rörelse.

Detta står om Djurgårdens uppfattning i beslutet: ”Anton Hedmans axel träffar inte Broberg utan det är deras huvuden som kolliderar med varandra. Detta faktum bör vara en förmildrande omständighet vid disciplinnämndens bedömande”.

Men trots deras syn på saken fälls alltså Hedman och stängs av fram till den 19 november.

Utöver de fem matcherna ska Hedman även betala 35 937 kronor i böter.

Och detta blir Djurgårdens tredje spelaravstängning på kort tid då även Marcus Högström och Jesper Pettersson är avstängda i tre respektive två matcher.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut