Linköpings Nick Sörensen.
Linköpings Nick Sörensen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Förre AIK-forwarden straffas

Efter en situation i gårdagens match mellan AIK och Linköping stängs den förre AIK-forwarden av.

Linköpings Nick Sörensen, som tidigare spelat i AIK, stängs av i tre matcher för slewfooting i en situation med AIK:s Patrik Norén. Sörensen kommer även att få betala böter på 17 813 kronor.

Klipp: Här kan du se situationen.

”Med 11.11 kvar av mitt perioden droppar Linköpingspelaren nummer 20 Nick Sörensen pucken bakåt till en medspelare. Sörensen fortsätter framåt mot kortsargen och blir upphakad av Skellefteåspelaren nummer 26 Patrik Norén. Sörensen får sin klubba framför Norén och sveper sedan med sitt högra ben bort skridskorna på Norén som faller handlöst bakåt i isen utan att kunna skydda sig”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Nyckelfaktorer som gör att Sörensen stängs av:

– Förseelsen medför skaderisk

– Det är fråga om återfall i förseelser som medfört disciplinär påföljd

”Hård och våldsam”

Även en annan SHL-spelare stängs av, Moras Niki Petti. Avstängningen gäller fem matcher och han får böta 19 263 kronor, för att ha crosscheckat Färjestads Axel Ottosson i lördagens match.

”I samband med ett nedsläpp fyra minuter in i tredje perioden börjar Färjestadspelaren nummer 18 Axel Ottosson och Moraspelaren nummer 96 Niki Petti att knuffa på varandra. Ottosson åker bort från Petti som då gör en hård och våldsam crosschecking mot huvud och hals på Ottosson”, skriver disciplinnämnden.

Ottosson fick kliva av isen två gånger efter att Petti gått hårt åt honom, först efter en knätackling och sedan efter crosscheckingen.

– Det är för dåligt av honom att gå på den där. Han får en crosschecking, gör en tillbaka och det blir lite snack. Men den andra, den är för jävla dålig, det kan vi inte acceptera, sa Mora-tränaren Mats Lusth i C More.

Nyckelfaktorer som gör att Petti stängs av:

– Det är fråga om en medveten crosschecking mot huvudet helt utanför spelet

– Förseelsen är respektlös

– Skaderisk

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut