Adam Wilsby
Adam Wilsby Foto: Erland Segerstedt/TT

Backtalangen får junioravtal i A-laget

Adam Wilsby blir sista backen in i Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK har skrivit juniorkontrakt med backtalangen Adam Wilsby. Wilsby spelade nio matcher i grundserien och två matcher i slutspelet den gångna säsongen. Nu har han tilldelats en A-lagsplats med möjlighet att spela till sig ett rookiekontrakt.

– Det har varit en dröm sedan jag kom hit, så det känns jäkligt kul. Det har varit tufft men roligt och det känns som man växt som både hockeyspelare och person. Få bo själv här uppe med nära till allt, det har varit optimalt. Jag trivs bra i stan, säger Wilsby i ett pressmeddelande.

– Det känns kul att lyfta upp en egen junior till A-laget. Adam, som kom till vårt Hockeygymnasium som 16-åring, har haft en väldigt positiv utvecklingskurva under de här tre åren i vår juniorverksamhet. Nu tycker vi han är mogen att få chansen till att ta nästa steg då han besitter en väldigt bra skridskoåkning och har utvecklat sitt spel under de här åren. Att få upp spelare från vår egna juniorverksamhet till vårt A-lag är oerhört viktigt för återväxten och som försäkran att vårt utvecklingssystem går i den riktning vi eftersträvar, säger sportchefen Niclas Lundkvist.

Junioravtalet med Adam Wilsby sträcker sig över säsongen 2019-2020 där ett rookieavtal kickar in per automatik vid 100 spelade A-lagsminuter.

I och med Wilsbys signatur så har AIK nio backar under kontrakt och då förväntas Emil Djuse försvinna till NHL. Därmed är backsidan 19/20 klar då AIK tidigare meddelat att man ska ha åtta backar under kontrakt.

Kontrakterade backar i Skellefteå AIK

Petter Granberg 20/21

Niclas Burström 20/21

Jacob Andersson 20/21

Arvid Lundberg 20/21

Adam Wilsby 19/20

Patrik Norén 19/20

Filip Berglund 19/20

Jonathan Pudas 19/20

Emil Djuse 19/20 (förväntas gå till NHL)

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut