AIK värvar allsvensk målvakt: ”Jättekul och inspirerande”

Under tisdagen gick Skellefteå AIK ut med nyheten om att de nu värvar målvakten Arvid Söderblom som senast spelat i allsvenska Tingsryd.
Arvid Söderblom är klar för två år i Skellefteå AIK.
Arvid Söderblom är klar för två år i Skellefteå AIK. Foto: Claudio Bresciani/TT

Som Norran tidigare skrivit har Mantas Armalis, Jonathan Pudas och Filip Berglund lämnat besked om att de lämnar Skellefteå AIK efter säsongen. Samt att klubben värvat backen Oskar Nilsson och Jonathan Johnson.

Nu går klubben ut med att de även värvar den 20-åriga allsvenska målvakten Arvid Söderblom. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Söderblom är fostrad i Frölunda och har efter det lånats ut till först Hanhals i division I, men har den senaste säsongen spelat i allsvenska Tingsryd i hockeyallsvenskan. Under föregående säsong spelade han ihop 92,4 i räddningsprocent på 32 matcher i kassen.

I SHL har han totalt stått två gånger i Frölundas kasse.

”Det känns jättekul och inspirerande att få komma till en sådan förening som man vet alltid är med och slåss om guldet på vårkanten, sedan vet jag att det är ett bra ställe för mig som målvakt för att utvecklas och bli bättre. Jag har fått spela mycket och visat att jag klarar av det på den nivån med uppemot tre matcher i veckan, både i Ettan säsongen innan och i Allsvenskan senast, vilket har varit en bra lärdom som jag nu vill bygga vidare på”, säger Söderblom i AIK:s pressmeddelande.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut