Otäck smäll i Bostons segermatch

Otäcka scener utspelades under Boston–Ottawa i natt svensk tid. Ottawas Scott Sabourin föll till isen efter en tackling och blev liggande i över tio minuter.

Tre minuter in i NHL-mötet tacklades Sabourin av Bostons David Backes nära sargen. Sabourin föll och slog huvudet i isen, där han låg kvar, till synes medvetslös. Spelarna vinkade snabbt in sjukvårdare och Sabourin fick vård på isen i elva minuter innan han bars ut på bår.

Han var då vid medvetande och gjorde tummen upp till publiken. Sabourin fördes till sjukhus, hur allvarlig skadan är är inte helt fastställt, men han hålls på sjukhus över natten, säger Ottawas tränare D J Smith.

– Jag vet inte vad det är för skada, men han var vid medvetande och pratade. Vi vet mer i morgon, sade Smith till reportrar efter matchen.

"Vi var skakade"

-Man vill inte se någon, inte någon från något lag, ligga så på isen utan att röra sig. Det var svårt för spelarna att skaka av sig händelsen. Sånt sätter sig i huvudet och det påverkade säkert flera av dem. De ville veta hur han mådde och om han rörde på sig, och när de fick positiva svar blev de lite lugnare, sade Smith.

Ottawas back Mark Borowiecki sade att det var en svår match att spela klart.

– Ja, det var tufft att få igång spelet efter att ha sett honom ligga på isen. Vi var skakade. Det är svårt att komma tillbaka, vi är alla människor, och det var säkert svårt för dem (Bostonspelarna) också.

Marchandhyllar Pastrnak

Efter Sabourins skada fortsatte spelet och då visade Boston klass. Laget har inte förlorat under ordinarie tid på nio matcher och mot Ottawa blev det 5–2.

David Pastrnak, Brad Marchand och Patrice Bergeron var åter segerorganisatörer, tillsammans stod de tre spelarna för tre mål och sammanlagt sju poäng. Pastrnak toppar nu NHL:s poängliga och enligt Brad Marchand är det just han som ligger bakom trions fina form.

– Han spelar på en helt annan nivå. Hans förmåga att skapa lägen... både hans passning till Bergeron före andra målet och passningen till mig före trean, alltså han ser saker som andra killar aldrig skulle se.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut