Foto: Wiebke Langebeck

Pallen för Marklund i England

Anton Marklund har varit väldigt snabb under den här säsongen, men inte haft marginalerna med sig. På brittiska Silverstone däremot stämde nästan allt. Marklund blev trea i finalen och fick med sig hela 21 poäng.

Det blev en lyckad helg för Anton Marklund på klassiska Silverstone. Han noterade två femteplatser i det tredje och fjärde kvalheatet. Det gav honom till slut en femteplats totalt och start i andra led i semifinalen.

Där fick Marklund till en bra start och tog sig snabbt upp på en tredjeplats. I slutskedet av loppet, misslyckades Kevin Hansen totalt i jokern – och tappade allt. Marklund gick i mål som tvåa och var därmed klar för final.

Starten i finalen blev stenhård, där Marklund såg ut att hitta ett bra innerspår. Han kom ut därifrån som fyra, men gick in i jokern tidigt. Därifrån körde Marklund oerhört bra och kunde se till att gå i mål som trea – och notera säsongens första pallplats.

Svenska Timmy Hansen vann före norrmannen Andreas Bakkerud. Och trea blev alltså Anton Marklund, som därmed tog stora steg i sammandraget.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut