Hårda tag i VM. Anton Marklund hade flera tuffa bataljer i kvalheaten i VM i rallycross, som körs i Frankrike den här helgen.
Hårda tag i VM. Anton Marklund hade flera tuffa bataljer i kvalheaten i VM i rallycross, som körs i Frankrike den här helgen. Foto: Wiebke Langebeck

Hårda tag i VM – Marklund i tuff batalj med norrman

Det är VM på ”hemmaplan” för Anton Marklund i form av att hans team GMC är från Frankrike. Tävlingshelgen i Bretagne är ett prestigeladdat möte mellan GMC:s Renault mot många Peaugoterna. ”Jag märker att det är något extra, men det jag känner inte någon extra press”, säger Marklund.

Han körde riktigt starkt och noterade topptider under träningstillfällena. I första heatet fick han en lite seg start, men placerade sig smart. Han blev dock påkörd av norrmannen Andreas Bakkerud och de hade ytterligare en incident i slutet av heatet i den första kvalomgången.

Efteråt var norrmannen upprörd av någon anledning, trots att han drog fördelarna av den hårda körningen.

– Jag tycker att det är rallycross, sa Marklund som av förklarliga skäl inte tycktes ha någon förklaring till norrmannens ilska efter första kvalheatet.

I den andra kvalheatet kom Marklund i väg bra, men britten Bennett gjorde en tillsynes fullständigt galen satsning och körde in kraftigt från kanten för att ta sig in före Marklund. Brittens offensiva tilltag straffade honom själv och han gled ut i gruset och tvingades bryta.

Marklund vann sitt heat och slutade nia andra omgången. Det är en jämn tabell efter två heat. Marklund är tia totalt, men det är inte många poäng för att avancera uppåt i tabellen.

I morgon fortsätter tävlingen med de två sista kvalheaten och därefter semifinal och final.

– Vi siktar på att komma så långt fram som möjligt.

Petter Nårsa slutade 12:a och 13:e i sina två heat av 16 bilar i RX2. Han körde stabilt och säkert.

Här hittar ni alla resultat från dagens körning.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut