Robert Dahlgren kör i Fällfors 15-16 juni.
Robert Dahlgren kör i Fällfors 15-16 juni.

Datumen satta för STCC – Midnattssolracet i Skellefteå körs 15-16 juni

STCC har avslöjat kalendern för säsongen 2019 som innehåller fler tävlingar, fler tester och premiär för Midnattsolsloppet i Skellefteå.

Ett midnattssolslopp i Skellefteå, som ska avgöras helgen före midsommar, står på programmet i racingserien STCC nästa säsong. STCC utökar samtidigt antalet tävlingshelger från sex till sju.

– Den utökade kalendern för 2019 är en viktig del i vårt långsiktiga arbete att utveckla STCC på alla fronter. Detta är också ett första steg i att låsa datumen för kommande år så att team, fans och partners kan planera i god tid, precis som för andra stora idrottsevenemang runt om i landet, säger Karin Bååth, COO för STCC AB,i ett pressmeddelande.

Säsongen inleds traditionsenligt på Ring Knutstorp 3–4 maj och avslutas på Mantorp Park 4–5 oktober. Västkustloppet i Falkenberg körs den 13-14 juli, Kanonloppet i Karlskoga den 17-18 augusti.

Två av de sju tävlingarna är fortfarande inte offentliggjorda.

– Steget från sex till sju tävlingar är också en del i vår utvecklingsplan för STCC och ambitionen är att köra fler tävlingar än så i framtiden. Men vi måste göra förändringarna i rätt takt för att säkra ett fungerande upplägg för samtliga involverade vad gäller kostnader, planering och upplägg. Till 2019 har vi förutom Midnattsolsloppet ytterligare två nyheter som avslöjas snart, säger Bååth.

Antalet officiella tester kommer också att utökas där det officiella försäsongstestet körs på Knutstorp den 16 april. Ytterligare två testdagar kommer att hållas under säsongen i anslutning till tävlingar och avslöjas inom kort.

Dessa datum är klara

3-4 maj: Knutstorp Tävling tillkommer i slutet av maj.

15-16 juni: Skellefteå – Midnattsolsloppet

13-14 juli: Falkenberg – Västkustloppet

17-18 augusti: Gelleråsen Arena – KanonloppetTävling tillkommer i september.

4–5 oktober: Mantorp Park – Grande Finale

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut