Anton Marklund tvåa i Frankrike: ”Det är härlig stämning mellan oss i depån”

Det blev en pallplats för Anton Marklund efter den prestigefyllda tävlingshelgen i franska Bretagne.
Anton Marklund tvåa i Frankrike.
Anton Marklund tvåa i Frankrike. Foto: Privat

VM-finalen blev en hård sådan för Anton Marklund som till slut blev tvåa efter en hård kamp mot Peugeotförarna Timmy och Kevin Hansen.

Marklund kom efter lite i starten, men jobbade sig tillbaka in i smeten efter första kurvan.

– Vi hade tur och flyt när det öppnade upp sig i trafiken och det var då vi breddade för framgången när vi kom ut som tvåa ur kurva två, säger Marklund.

Efter fyra varv tog Marklund sitt jokervarv, även fast han ville ta det betydligt tidigare, och kom ut bakom Kevin som trea. Men på det näst sista varvet valde till slut Kevin att köra sin joker till Marklunds stora fördel då han återtog andraplatsen. Peugeotföraren gick ut för brett i kurvan och inte fick med sig farten.

Timmy vann till slut och tog sin tredje förstaplats den här säsongen och Marklund gick i mål 1,495 sekunder bakom.

Se finalen nedan i spelaren:

Att komma på pallen var också en extra skön revansch efter skandaltävlingen i Kanada där Marklund låg på pallplats, men blev avkörd av banan och kom sist i racet. Det var dessutom extra kul att dela pallen med de två andra svenskarna Timmy och Kevin.

– Det är härlig stämning mellan oss i depån då vi bara är tre stycken som tävlar i VM. Men även om det är en kompis-känsla vid sidan om banan så krigar vi till sista blodsdroppen när det väl är race.

Någon som däremot skapade dålig stämning bland förarna var den nya VM-ledaren och norrmannen Andreas Bakkerud grinade ur totalt på Marklund under lördagens kval efter en påkörning.

– Han har fått be om ursäkt både två och tre gånger. När han såg reprisen insåg han att jag inte gjorde något fel.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut