Moröns sportchef efter beskedet: "Väntat"

Morön får sällskap av Sunnanå i Elitettan kommande säsong. "Kul med derbyn och mycket folk på läktarna", säger Moröns sportchef Ola Lindberg.

Att Sunnanå skulle tacka ja till en eventuell förfrågan överraskade inte Lindberg.

– Det var väntat att de skulle ta chansen om de fick ett erbjudande. Det ska bli kul med derbyn och mycket folk på läktarna.

Morön har värvat tre spelare från Sunnanå inför den här säsongen. Lindberg räknar fortsatt med att Villemo Dahlqvist, Ellen Schampi och Lova Andersson spelar i Morön säsongen som kommer.

– De har avtal med oss. Vi räknar med att de ska spela med oss och tillhöra Morön det här året. Alla tre har också börjat jättebra här under försäsongen.

Ola Lindberg, sportchef i Morön BK.
Ola Lindberg, sportchef i Morön BK. Foto: PELLE BÖRJESSON

Kampen om de bästa lokala spelarna och spelarna i regionen lär nu bli ännu tuffare, men det är inget nytt enligt Lindberg.

– Det har alltid varit tufft, men nu är vi jättenöjda med vår trupp som vi har. Vi har en bra mix mellan unga och erfarna spelare, så vi är jättenöjda, säger Lindberg som den 27 februari får se sina fem amerikanska spelare landa i Skellefteå.

"Inga problem med det"

Sunnanå och Morön har tidigare haft ett samarbete på målvaktssidan, ett samarbete som kommer att fortsätta i och med att Stefan Ekström, som är målvaktstränare i Morön, även kommer att hjälpa Sunnanå kommande säsong.

– Vi har inga problem med det, Lisa har ju varit på våra träningar tidigare för att få hjälp av Stefan (Ekström).

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut