AIK:s supportrar på läktaren med banderollen 'Vila i frid Lennart'.
AIK:s supportrar på läktaren med banderollen "Vila i frid Lennart". Foto: Fredrik Persson/TT

Lennart Johansson hedrades på Friends

Inför tisdagens match på Friends arena mellan AIK och IFK Norrköping hedrades Lennart Johansson som avled den 4 juni i år efter en kort tids sjukdom. ”Vi vet att han var oerhört tacksam och glad över den kärlek som han fick från fotbollsfamiljen”, sade dottern Lena Coldevin i sitt tal.

Johansson hedrades bland annat med en tyst minut. AIK:s supportrar hyllade Johansson med banderoller där det stod "Vila i frid, Lennart" och "För evigt saknad och ihågkommen".

Johanssons döttrar Lena Coldevin och Eva Jansson höll ett gemensamt tal på plan.

Klubbdirektör Jens T Andersson (mitten) och Lennart Johanssons döttrar Lena Coldevin (tv) och Eva Jansson (th) talar i samband med Johanssons hyllning.
Klubbdirektör Jens T Andersson (mitten) och Lennart Johanssons döttrar Lena Coldevin (tv) och Eva Jansson (th) talar i samband med Johanssons hyllning. Foto: Fredrik Persson/TT

-Han var en älskad pappa, svärfar, morfar och även gammelmorfar, sade Eva Jansson i sitt tal.

-Vi vet att han var oerhört tacksam och glad över den kärlek som han fick från fotbollsfamiljen. Det som gladde honom mest var kärleken han fick från AIK som var den klubb som låg honom närmast, sade Lena Coldevin.

Även AIK:s klubbdirektör Jens T Andersson talade.

Johansson var ordförande för europeiska fotbollsförbundet (Uefa) mellan 1990 och 2007, och är känd som "arkitekten" bakom Champions League. Inom svensk fotboll är han starkt förknippad med AIK. Han var ordförande i klubben mellan 1967 och 1980, och var sedan 1999 hedersordförande.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut