Jörgen Brink kliver in som team manager för Klas Nilssons Team Igne.
Jörgen Brink kliver in som team manager för Klas Nilssons Team Igne. Foto: Arvid Marklund

Klas Nilsson får Brink som team manager

Jörgen Brink lade skidorna på hyllan för någon månad sedan. Nu är han tillbaka i skidsportens världselit igen.

Med tre VM-brons, tre raka vasaloppssegrar, 2010, 2011 och 2012, som äldsta segrare och med snabbaste tiden någonsin i Vasaloppet är Jörgen Brink för alltid inskriven i historieböckerna. Bara några månader efter att han avslutade sin skidkarriär är han nu tillbaka bland skidsportens världselit igen. Den här gången som team manager för långloppslaget Team Igne som tävlar i långloppsvärldscupen Visma Ski Classics. Ett team där Skelleftekillen Klas Nilsson ingår.

– Det var inte självklart att jag skulle återvända till ”långloppscirkusen”, men jag gillar skidsporten otroligt mycket och det här känns jätteinspirerande, säger Brink i ett pressmeddelande.

Lager 157 Ski Team och Team Serneke brukar vara de svenska långloppsteam som hörs och syns mest. Men redan under förra året var Team Igne bästa teamet i Vasaloppet med tre åkare topp 30.

Visma Ski Classics består av tolv lopp i Europa och anordnas i år för tionde gången i ordningen. Säsongen inleds den 29 november i Livigno, Italien. Team Igne består av Brink och Nilsson samt Niklas Henriksson, Johan Lövgren och Sofia Lindberg.Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut