Karriären kan vara över. Alexander Gustafsson hade lite att sätta emot Anthony Smith och blev utstrypt i fjärde ronden.
Karriären kan vara över. Alexander Gustafsson hade lite att sätta emot Anthony Smith och blev utstrypt i fjärde ronden. Foto: Erik Simander/TT

”The show is over” – Gustafsson föll i Globen

Alexander Gustafsson förlorade huvudmatchen i Globen. Den ödmjuke amerikanen Anthony Smith dominerade större delen av matchen och avgjorde på submission i den fjärde ronden. Gustafsson såg inte alls ut som han har gjort tidigare och efter matchen hintade 32-åringen om att karriären kan vara slut. ”The show is over”, sa Gustafsson i intervju direkt efter.

Stämningen var elektrisk i ett Globen som såg ut att var i det närmaste utsålt på nytt. Men när huvudmatchen väl startade mellan Gustafsson och Smith, stod det tidigt klart att det var amerikanen som höll i taktpinnen.

Smith vann den avvaktande första ronden och övertygade även i den andra ronden. Han jagade Gustafsson, som aldrig hittade rätt distans mot den rutinerade motståndaren.

I tredje ronden tändes ett litet hopp i slutet av ronden, när Gustafsson fick ned Smith på marken. Men väl i fjärde ronden tog Smith över och när han fick den Gustafsson vid octagonväggen – maximerade han snabbt ett övertag.

Matchen var över i fjärde ronden. Och frågan är nu om Gustafsson karriär också är över. Mycket talar för det, då förlusten innebär att 32-åringen har en väldigt lång väg mot en ny titelmatch.

Gustafsson själv tycktes hinta om att det nu är över.

Lördagskvällens gala var en av de mest underhållande UFC-galorna på svensk mark. Höjdpunkterna var många.

Alexandar Rakic vann på en brutal knockout mot Gustafssons parhäst, Jimi Manuwa. Sannolikt innebär det att brittens karriär är över, medan 27-åriga Rakic tog stora kliv på rankingen.

Finländaren Makwan Amirkhani bjöd på stor underhållning i Globen och vann på submission mot tuffe britten Chris Fishgold och visade vilken hög nivå som finns. En av Nordens främsta talanger.

För svensk del blev det några riktigt stora framgångar. 37-åriga Lina Länsberg gjorde sitt livs insats i octagonen och dominerade totalt i matchen mot jämnåriga och meriterade Tonya Evringer. Länsberg vann på poäng och matchen är en av de största MMA-framgångarna någonsin för svenska damer.

Bea Malecki vann sin debut i andra ronden på submission och David Teymur vann en välförtjänt poängseger i första matchen på huvudkortet.

Rostem Akman däremot föll på poäng i sin UFC-debut.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut