Jon Jones vann matchen mot Alexander Gustafsson stort.
Jon Jones vann matchen mot Alexander Gustafsson stort. Foto: Kyusung Gong

Ny förlust för Gustafsson: Lovar fortsätta

Alexander Gustafsson föll tungt i Los Angeles under söndagsmorgonen, svensk tid. ”The Mauler” var chanslös mot Jon Jones och domaren bröt matchen i tredje ronden.

Amerikanen fick ner Gustafsson tidigt i tredje ronden, efter att först ha letat avslut via "submission" landade han flera slag mot svenskens huvud och efter de forcerande slagen mot huvudet bröt domaren matchen.

– Det är en fantastisk känsla, säger Jones och tackar sin fästmö, tränare och flera andra direkt efter matchen.

– Den första gången jag mötte Alexander stannade jag i hans boxningsräckvidd, och den stora skillnaden nu var att jag var medveten om hur långt bort jag var från honom hela tiden. Han landade väldigt få slag mot huvudet, och det var bara för att jag hade en större förståelse nu.

Direkt efter segern utmanade han den tidigare titelhållaren Daniel Cormier.

– Jag vet att det finns en kille som kallar sig "champ-champ"…

I och med vinsten tog Jones tillbaka titeln i lätt tungvikt, som han fick efter segern mot Mauricio Rua 2011 men sedan blev av med efter att ha fastnat i en dopningskontroll 2016.

"Jag är besviken"

Alexander Gustafsson haltade märkbart när han gick upp mot bordet vid presskonferensen efter matchen. Han startade ändå utfrågningen med ett leende och ett kort "let's go".

– Jag är besviken, men sån är sporten, det är en fajt. Jag gjorde mitt bästa i oktogonen och det här blev utgången. Jag får ta det som en man, säger Gustafsson.

– Jon visste precis vad han skulle göra för att stoppa mitt fotarbete och mitt flow. Han tog ner mig och jag kunde inte komma upp och det var det.

Den svenska fajtern säger att nu ska han hem till sina barn. Men han kommer att fortsätta tävla.

– Jag vill in tillbaka igen, vara aktiv och köra. Jag är i bra form, det känns skitbra. Jag har lite ont i benet bara, säger Gustafsson som nu ska hem och göra en magnetröntgen av ljumsken.

Tredje förlusten

Alexander Gustafsson, som skrev på ett nytt kontrakt med UFC i våras, har nu förlorat tre titelmatcher – Jones 2018, Daniel Cormier 2015, Jones 2013 – och får därmed fortsätta sin jakt på att "ta hem bältet till Sverige".

Det blev även förlust för svensken Ilir Latifi. Han förlorade på poäng mot Corey Anderson.

Jag vill in tillbaka igen

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut