Mosse dominerar och vann kvartsfinal i VM i Bahrain. Under torsdagen väntar en tuff ryss när valören på medaljerna ska avgöras.
Mosse dominerar och vann kvartsfinal i VM i Bahrain. Under torsdagen väntar en tuff ryss när valören på medaljerna ska avgöras. Foto: Daniel Schaelander

Mosse har säkrat VM-medalj – boxade ut tyske motståndaren

Mosse Atrakchi har fått pusselbitarna att fall på plats. Han gör stor succé i amatör-VM i Bahrain i MMA. I kvartsfinalen briljerade Atrakchi i två ronder och säkrade där en poängseger. ”Jag tror det kan bli mer om jag får allt att stämma”, säger Mosse.

I kvartsfinalen ställdes Mosse mot Dominic Wenzlaff från Tyskland. Den hårdslående tysken vann sin vann sin åttondelsfinal på knockout i första ronden.

Atrakchi visade hög nivå, när han kunde möta tysken med bra rörlighet. Under första ronden träffade Skelleftefightern tysken med fina slag. Wenzlaffs näsben gick av och domaren fick bryta för att se över den tyske fightern. Men matchen fick fortsätta.

Båda första och andra ronden var klart i Mosses favör.

– Sedan tog jag det safe i tredje ronden. Jag kände att jag hade matchen.

Tredje och sista ronden gick tiden ut och Mosse vann som väntat på domslut. Nu är han klar för semifinal och har därmed säkrat bronspengen i VM.

Under torsdagen ställs han mot ryskt motstånd. Men Mosse, som är i sitt livs form, har goda förhoppningar.

– Jag vet att jag kan gå långt om jag får allt att stämma.

Matchen avgörs under eftermiddagen svensk tid.

Sedan tog jag det safe i tredje ronden

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut