Badou Jack möter Adonis Stevenson i sin senaste match som slutade oavgjord. Nu väntar en stormatch 19 januari, när Jack ska gå upp i ringen med obesegrade amerikanen Marcus Browne.
Badou Jack möter Adonis Stevenson i sin senaste match som slutade oavgjord. Nu väntar en stormatch 19 januari, när Jack ska gå upp i ringen med obesegrade amerikanen Marcus Browne. Foto: Frank Gunn

Badou Jack klar för ny titelmatch i januari

Den svenska superstjärnan i boxning, Badou Jack, är nu helt klar för en ny stormatch – interimtiteln i WBA i lätt tungvikt. 19:e januari möter han toppmotståndaren och obesegrade Marcus Browne i MGM Grand i Las Vegas. ”Det är en bra matchning för Badou Jack och han ser fram emot att hand om Browne i hans nuvarade hemort”, säger Badous agent Arash A. Naderi.

Tvåfaldige världsmästaren Badou Jack kan redan räknas som den mest meriterade svenske proffsboxaren genom tiderna. Han har vunnit titlar i både supermellanvikt och nuvarande lätta tungviktsklassen.

I Badous viktklass finns ju även Sven Fornling som vann en titel i ett mindre förbund alldeles nyligen. Men nu är det dags för Badou i en match mot en absolut toppmotståndare. Marcus Browne, 28 år, har 22 raka vinster, varav 16 knockouter. Matchen avgörs i klassiska MGM Garden och går på samma gala som superstjärnan Manny Paquiao kommer att försvara sin WBA-titel mot Adren Broner.

Både Badou och Browne är rankade högt i den oerhört prestigefyllda viktklassen och trots att matchen går i januari är det en av årets matcher i lätt tungvikt. Matchen gäller interimbältet i WBA.

”Jag har alltid en hunger för bälten i alla viktklasser”, säger Badou själv.

Badou Jack har 22 vinster, en förlust och tre oavgjorda matcher på sin meritlista. Han tillhör numera en av boxnings stora stjärnor och har chans att cementera sig ännu mer i och med den här kommande matchen.

Badou Jack boxas i legendaren Floyd Mayweathers stall. I maj i år gick Badou sin senaste match mot viktklassens tyngsta stjärna, Adonis Stevenson. Matchen dömdes oavgjord, men många experter hade svensken som vinnare.

Norran träffade Badou Jack i Las Vegas 2016 inför hans match mot James DeGale.


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut