Norsjösonen Jon Persson.
Norsjösonen Jon Persson. Foto: Anton Edman

Jon Persson inför avgörandet: ”All press på dem”

Tyskland är klara favoriter i kvällens final mot Sverige. Men Jon Persson ser chansen att slå ur underläge. ”Klart att vi kan rubba dem”, säger han.

Klockan 19 möts Sverige och Tysklands herrar i finalen av lagtävlingen på Europeiska spelen. Vinnaren tar hem guldmedaljer. Men inte bara det. Som bonus är det segrande laget även garanterat spel i lag plus två platser i singel på OS i Tokyo nästa år.

Men det är en riktigt tuff uppgift som väntar för svenskarna Jon Persson (rankad 78 i världen), Mattias Falck (rankad 9) och Kristian Karlsson (rankad 29).

Tyskarna mönstrar ett riktigt vasst lag med storstjärnan och världssexan Timo Boll i spetsen. De två andra går inte av för hackor heller, det är Dimitrij Ovtcharov, rankad 12:a och Patricka Franziska, som just nu på 16:e plats på världsrankingen.

Men Jon Persson tror såklart på Sverige som kan slå ur underläge.

– Vi tror på vinst och det ska vi göra också. Får vi till det tillsammans så vinner vi, det kan vi göra. De är bra men samtidigt har vi en sjukt bra chans att vinna, säger Jon Persson och utvecklar.

– Vi är i en final och vill visa att vi är bra. Det är klart att vi kan rubba dem. All press är på dem också. Vi ska gå in och njuta och göra det vi kan, då kan vi absolut slå dem. Jag tror att det är stor chans att vi vinner. Stor chans. Det måste vi tro på det även om det såklart blir tufft.

Nyckelmatch

Allt talar för att Sverige som vanligt ställer upp med Jon Persson och Kristian Karlsson i dubbeln. Det är också en nyckelmatch enligt Persson.

– Vi måste försöka vinna första matchen som är dubbeln för att sätta press på dom direkt. Det är svårt att vinna tre singlar mot dom så första matchen i dubbel blir viktig.

Laget som vinner kan titulera sig bäst i Europa, men att det dessutom ingår OS-platser gör det hela till en oerhört viktig match.

– Det är klart att det är en sjukt viktig match. Vi kan slippa ett ovisst kval till OS i januari och får mindre (matcher) på schemat.

"Vi vill möta dom"

Mattias Falck lägger såklart också över favoritskapet på tyskarna. Men tycker att en del talar för att Sverige är på gång.

– Tyskarna är favoriter och har tre väldigt högt rankade spelare. De har ett bra lag men jag tycker att vi också såg bra ut idag och har uppåtgående form och en bra energi.

Kristian Karlsson verkar också gilla läget att slå i underläge och välta stormakten.

– Vi vill möta dem. Till slut kommer vi att slå dem och förhoppningsvis blir det nu.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut