Jon Persson kunde inte hota världsfyran Harimoto i VM. Det blev förlust i fyra raka set.
Jon Persson kunde inte hota världsfyran Harimoto i VM. Det blev förlust i fyra raka set. Foto: Andreas Hillergren/TT

Jon Persson chanslös: ”Bara rann iväg”

Han ville så mycket. Men Jon Persson hade inte någon chans mot världsfyran Tomokazu Harimoto. Japanen vann fyra raka set och skickade hem Norsjösonen från VM. ”Det var skit. Det är bara att bryta ihop och träna hårdare”, säger Persson.

På tisdagskvällen var det dags för Jon Persson att kliva in i VM:s singelturnering i Budapest. Engelsmannen Samuel Walker stod för motståndet i första rundan och det var vinna eller försvinna som gällde direkt.

Norsjösonen Persson pallade för trycket och besegrade Walker med 4–2 i set. Det blev dock lite onödigt spännande efter att Jon Persson tappat 3–0 i set till 3–2.

– Det är klart att det var en skön seger. Annars hade det varit slut. Att åka hit och förlora i första omgången... Det hade varit lite surt när man bara får spela singel, säger Jon Persson.

Världsfyran briljerade

Vid vinst i första var det sedan innan klart att Persson skulle ställas mot den 15-årige världsfyran Tomokazu Harimoto i den andra rundan. En stentuff lottning. Till och med för svår skulle det visa sig.

Sent på tisdagskvällen vann japanen Harimoto med 4–0 i set och skickade ut Jon Persson från årets världsmästerskap.

70-rankade Persson hängde inte med från start och hittade aldrig något motmedel för att stoppa Harimotos framfart och vassa spel. Setsiffrorna skrevs till 5–11,7–11, 7–11 och 7–11.

– Han spelade väldigt bra och aggressivt. Jag kom inte in i det riktigt och jag hann inte riktigt med. Han spelade bra backhand också och det var tufft. Hur jag än gjorde så var han sjukt aggressiv. Det bara rann iväg, säger Jon Persson uppgivet.

– Jag kan inte säga så mycket mer. Han var bättre än mig helt enkelt.

Hur nöjd är du med ditt VM?

– Det gick fort… Jag spelade bara två matcher. Det var bra att slå Walker men i den andra matchen vill jag ha med mig lite mer. Jag är inte riktigt nöjd.

– Jag försökte i alla fall, men samtidigt spelade han väldigt bra och aggressivt. Jag fick aldrig riktigt något läge. Det var skit. Det är bara att bryta ihop och träna hårdare.

Bordtennisgodis

Det är en klen tröst. Men Jon Persson fick åtminstone bjuda publiken i Hungexpo på ett servess – mot världens fjärde bästa spelare.

– Det händer inte så ofta. Inte på just den typ av serv heller. Jag tror att han har gått på den tidigare. Så han har gått på den två gånger nu, men det lär han inte göra nästa gång, säger Jon Persson med ett litet leende.

Han var bättre än mig helt enkelt.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut