Kågedalen jagar trendbrott mot Notviken: "En måstematch"

Fem raka förluster och en lägre placering i tabellen. Nu jagar Kågedalen ett trendbrott när Notviken kommer på besök. "Vi ska gå in och ge järnet", säger lagkaptenen Lisa Markstedt.
Kågedalens AIF jagar ett trendbrott och seger när de tar emot Notviken.
Kågedalens AIF jagar ett trendbrott och seger när de tar emot Notviken. Foto: Carina Kvist/frilans

Det har varit en tuff period för Kågedalens i Allsvenskan. Laget har fem raka förluster och har bara kunnat plocka en enda poäng sedan jul. Dessutom är avståndet nedåt i tabellen på bara två poäng. Men Skelleftelaget har möjligheten att bryta den dystra trenden och utöka avståndet när Notviken kommer på besök.

– Det är nästan lite av en måstematch, så vi är jättetaggade, säger lagkaptenen.

Gästande Notviken har också haft en nedåtgående trend med fyra raka förluster. Men det är just gästerna som ligger bakom Kågedalen i tabellen och kämpar för att ta sig förbi.

"Har chansen"

Senast Notviken och KAIF möttes var en jämn historia. Då drog Notviken det längsta strået och Skelleftelaget fick gå hem tomhänt.

– Att det var så jämnt gör den (här matchen) ännu mer viktig. Man vill ju alltid vinna, och i och med att det varit så jämnt så känner man att man har chansen, säger Lisa Markstedt.

Vad kan ni göra bättre än förra gången?

– Det var länge sedan nu, men det jag kommer ihåg är att jag upplevde att vi inte riktigt kom in på läge mot dem. Men jag tycker vi har tagit stora kliv som lag så vi har alla möjligheter.

"Aldrig ge oss"

För att säkra ett allsvenskt kontrakt även nästa säsong krävs det en sjätteplats i tabellen. Med fem omgångar kvar har Kågedalen makten att själva ta sig till den placeringen. Matchen mot Notviken blir viktig inför slutspurten, då den avgör vilket lag som tar placeringen inför de sista matcherna, men också vem som bryter sin förlusttrend.

Och Lisa Markstedt och Kågedalen har taktiken klar för sig: de tänker inte vika sig.

– Vi har pratat om det hela veckan på träningarna: Vi ska gå in och ge järnet och vi ska aldrig ge oss, så har vi en bra chans att ta dem.

Läget i tabellen

1. Rig Umeå IBF, 40 poäng

2. Örnsköldsvik IBK, 33 poäng

3. Thorengruppen IBK, 32 poäng

4. Sundsvalls IBF, 31 poäng

5. IBF Dalen, 20 poäng

6. Kågedalens AIF, 10 poäng

7. Notvikens IK, 8 poäng

8. Klockarbergets BK, 1 poäng

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut