HÅS–kedjans storspel räckte inte för Gamla Stan

Notera att denna artikel är från 2016.
Gamla Stan har överraskat på många som nykomlingar i division I. Mot slutet har det däremot gått lite knackigare och när serieledaren kom på besök åkte Skelleftelaget sin fjärde raka förlust.

Serieledande Umeå City blev över 60 minuter för svåra för Gamla Stan. Trots att Skelleftelaget en bit in i den tredje perioden ledde med 5–3 förlorade dem med 8–6 efter att Umelaget gjort det sista målet i tom kasse.

– Det är en hedersam förlust måste jag säga. Jag tycker att vi är minst lika bra, men de är väldigt effektiva i deras anfallsspel, säger Gamla Stans spelande tränare Amir Chehrehnegar direkt efter slutsignalen och fortsätter:

– Det var krig och många närkamper. Grabbarna gör det bra över det stora hela. Vi står bra en mot en, men de är väldigt duktiga. Jag måste dock säga att det var en rolig match att spela.

Inför matchen hade Gamla Stan vaskat om en del i formationerna, och bland annat återförenade man ”HÅS–kedjan” som firat stora triumfer tillsammans – och det gav effekt direkt.

Kedjan låg bakom det mesta framåt för Gamla Stan och stod för fyra av lagets sex mål.

– Det var otroligt kul. Vi känner att vi hittar varandra bra, säger tremålsskytten Felix Selin.

I och med förlusten glider en eventuell allsvensk kvalplats allt längre ifrån Gamla Stans händer.

– Möjligheterna minskar ju givetvis, men vi ska fortsätta kriga och försöka ta kvalplatsen.

I Gamla Stan förtjänar ”HÅS-kedjan” med just Felix Selin, Anton Åkerlund och Albin Holmberg beröm, samt backduon Pär Forsman och Oskar Tafvelin som spelade bakom dem.

 

FAKTA

Gamla Stan–Umeå City 6–8.

Mål, GS: Felix Selin 3, Kostas Boström 2, Anton Åkerlund.

Norranligan:

nnn Felix Selin

nn Anton Åkerlund

n Albin Holmberg

Anmäl till Pressombudsmannen Skriv ut