Pär Forsman
Pär Forsman Foto: Staffan Claesson/TT

Forsman skriver långt kontrakt med IBK Dalen

Skellefteåkillen Pär Forsman fortsätter satsa med Umeklubben Dalen i SSL. "Jag tror att denna grupp bara kommer att bli bättre och bättre", säger Forsman.

Han har redan gjort två säsonger i klubben och nu står det klart att han har satt sin signatur på ett långtidskontrakt.

Backen Forsman har skrivit ett fyraårskontrakt med klubben.

- För mig var det självklart att skriva nytt kontrakt. Jag trivs väldigt bra i laget, vi har en bra stämning och ett bra driv i gruppen. Så jag tror att denna grupp bara kommer att bli bättre och bättre ju mer vi jobbar med varandra, säger Pär Forsman i ett pressmeddelande.


72 matcher

Forsman värvades från Gamla Stan IBK inför säsongen 2017/2018 och har framför allt bjudit på ett uppoffrande spel. Under de två säsongerna har han samlat på sig 58 grundseriematcher och 14 slutspelsmatcher och på dessa matcher har han stått för elva poäng, fördelat på fyra mål och sju framspelningar. Nu ser han fram emot både fler matcher och poäng.

- Vi har väldigt bra förutsättningar, då vi har fina träningslokaler i Umeå Energi Arena och Umeå Performance Center. Jag känner också att jag har fått stort förtroende av tränare och medspelare, vilket gör att utvecklingen har fortsatt rätt riktning, säger han.


Sportchefen är nöjd

Även sportchefen Christian Hjort är nöjd med Forsmans utveckling.

- Pär Forsman är en av våra mest ambitiösa spelare och har sedan han kom till IBK Dalen utvecklats på ett mycket positivt sätt. Framförallt är det fysiska spelet hans styrka, men jag tycker även Pär har utvecklat spelet med boll den senaste tiden. Han är en spelare som vi tror mycket på, säger sportchefen Christian Hjort.

Tränaren Jonatan Brolin ser fram emot att fortsätta jobba med Forsman.

- I Pär har vi en kille som på många sätt symboliserar det Dalen vi fått se under denna säsongen. Tävlar alltid mot sina motståndare, jobbar hårt vid varje träningstillfälle och är motiverad att jobba mot egna utvecklingspunkter. Här snackar vi full insats oavsett om vi har ett innebandypass, ett intervallpass eller ett styrkepass framför oss. Nu har vi fått följa Pär i SSL under två säsonger och han fortsätter i stadig takt sin utveckling. Med tålamod och fortsatt lyhördhet så är jag övertygad om att Pär även i fortsättningen kommer vara en viktig spelare och person i vårt lagbygge, säger Brolin.

"Jag känner också att jag har fått stort förtroende."

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut