Anton Åkerlund fortsätter i Dalen.
Anton Åkerlund fortsätter i Dalen.

Anton Åkerlund stannar tre år i Dalen

Skelleftekillen Anton Åkerlund har förlängt med Dalen.

21-årige Anton Åkerlund har gjort fyra säsonger i IBK Dalen. Nu har han skrivit ett nytt kontrakt med klubben som innebär att det blir ytterligare tre nya.

- Det känns helt rätt med tre nya säsonger i Dalen och det blev en bra helhetslösning som gynnade alla parter i slutändan. Jag har trivts enormt bra i laget och med allt utanför i Umeå som stad sedan jag kom till klubben. Nu bor flickvännen här också och man har skaffat massa vänner, så en fortsättning kändes givet. Jag tycker även att vi som lag har tagit steg varje säsong och vi är ett lag som borde kunna vara med att utmana om SM-guldet dom kommande åren, säger Anton Åkerlund i ett pressmeddelande.

Han anslöt från Gamla Stan IBK 2015/2016 och har gjort stort avtryck i SSL.

- Anton Åkerlund är en spelare som vi kommer att bygga laget kring i många år framöver. Han är kanske en av dom snabbaste spelarna i SSL och har även fått fart på sitt offensiva spel i fem mot fem den senaste säsongen. Jonatan Brolin är fantastiskt duktig på att utveckla unga spelare och jag räknar med att han kommer skapa en brant utvecklingskurva på Anton de nästkommande åren, säger sportchefen Christian Hjort.

Anton Åkerlunds statistik i Dalentröjan:

Grundserie: 107 matcher, 72 poäng (37 mål+35 assist), 8 utvisningsminuter

Slutspel: 28 matcher, 16 poäng (9 mål+7 assist), 4 utvisningsminuter

Totalt: 135 matcher, 88 poäng (46 mål+42 assist), 12 utvisningsminuter


Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut