Finalen av WEL spelas under Nordsken.
Finalen av WEL spelas under Nordsken.

Historisk final blir verklighet under Nordsken

Finalen av WEL spelas på scen under Nordsken. "Ett fantastiskt erkännande" säger Linn-Marie Edlund, projektledare på Nordsken.

Women’s Esports League, WEL, som är en europeisk esportsliga för kvinnor, lanserades av Female Legends i samarbete med Challengermode i slutet av 2018. Tävlingen avgörs i Legends and Counter-Strike: Global Offensive. Den första säsongen startade i februari 2019 och kommer att vara klar under mitten av maj. Hittills har totalt 74 alla kvinnliga esportslag från flera europeiska länder tävlat online för att bli den bästa europeiska lag.

De två finalisterna kommer nu att göra upp i finalen under Nordsken i Skellefteå den 30 maj-1 juni. Finalen kommer att spela inför publik. Prispotten är på 5000 euro. WEL :s final spelas på scenen i en topp 3-match som också sänds live via Female Legends Twitch-kanal.

– Det faktum att Challengermode och Female Legends har valt Nordsken att vara värd för Women's Esports League är ett fantastiskt erkännande för att vi fått betalt för vårt långsiktiga insatsarbete. Vi ser verkligen fram emot att vara värd för evenemanget och hoppas på ett spännande playoff, säger Linn-Marie Edlund, projektledare på Nordsken, i ett pressmeddelande.

  1. Summerar Nordsken: ”Fruktansvärt stolt”

  2. Bilder: Skräck och metal – musikfestivalen Game Over tar över Folkparken

  3. Om katastrofen kommer

  4. Gav energidryck till barn – som tack för politisk medlemskap

  5. "Spelberoende är en konsekvens av andra problem"

  6. De prisades på Västerbottens filmfestival

  7. Marvels chefredaktör: ”Jag är positivt överraskad”

  8. Vill lyfta e-sporten till ny nivå

  9. Fyra nya spelutbildningar på gång i Skellefteå

  10. Herman Hedning fick fortsatt liv

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Aktuell artikel (1 av 1)
Historisk final blir verklighet under Nordsken