Anders Lindegaard vaktade målet i Manchester United 2011–2014 och har nu skrivit på för Helsingborg. Arkivbild.
Anders Lindegaard vaktade målet i Manchester United 2011–2014 och har nu skrivit på för Helsingborg. Arkivbild. Foto: Scott Heppell

Helsingborg värvar Premier League-målvakt

Den danske målvakten Anders Lindegaard, med ett förflutet i bland annat Manchester United, har skrivit på för Helsingborg, bekräftar klubben.

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2021. Av personliga skäl kan kontraktet dock komma att brytas redan i närtid, skriver Helsingborg på sin hemsida.

"Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll", säger Lindegaard.

Helsingborg hamnade i en akut målvaktskris när Kalle Joelsson skadade ett knä i matchen mot Sirius i måndags. Han ersattes då av blott 16-årige debutanten Ian Pettersson som höll nollan och räddade tre poäng till Helsingborg.

Men nu kliver en målvakt med många fler års erfarenhet in mellan stolparna på Olympia. Den 35-årige landslagsmeriterade dansken, som spelade för Manchester United 2011–2014 kommer närmaste från spel i Premier League-klubben Burnley.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut