Alexander Brinkmann.
Alexander Brinkmann.

Unge veteranen slutar i FF: "Det är lite ledsamt"

Han tillhör veteranerna trots att han bara är 25 år. Men nu väljer Alexander Brinkmann att ta ett steg tillbaka.

Sommaren som gick gjorde han sin nionde säsong i Skellefteå FF. Det var Alexander Brinkmanns sista. Efter ett par år av tvekan tar han nu beslutet.

– Jag får inte tiden att räcka till. Jag har sagt till FF att det inte blir något nu. Jag har testat träna i fem–sex veckor och de tränar så sent att det inte fungerar. Dessutom ska jag bygga ett nytt hus i sommar och man får inte allt man vill i världen, säger Brinkmann.

Det är med blandade känslor han har tagit sitt beslut.

– Det är lite ledsamt när man spelat i nio säsonger i samma lag, så det är en familj som man lämnar. Det blir ju lite mindre stressigt liv när jag nu kan träna själv direkt efter jobbet och ha hela kvällen framför sig. Men det är definitivt blandade känslor och ju närmare sommaren kommer desto mer sugen kommer jag säkert att bli.

Planen är att fortsätta spela, fast på en lägre nivå.

– Fotboll ska jag säkert spela, vi får se var och jag kommer spela på en nivå så jag hinner med annat.

Han har inte tränat med något annat lag än FF.

– Nej, och det lär bli något lag där jag har kompisar som jag känner. Det var en av de stora faktorerna att jag fortsatt spela, att man har kompisar i laget. När Leo Englund, Linus Almqvist och Fredrik Enberg försvann så försvann ambitionen också. Dragkraften blev mindre.

Han har varit i kontakt med sin moderklubb.

– Jo, jag har pratat lite med Myckle. De är ändå seriösa för att vara i division IV. Sedan såg jag att Oscar Larsson skrivit på för Morön och så får vi se vad Kevin (Forss) gör. Men Myckle har jag varit i förut. Så vi får se

Han är lite orolig för att gå ner i divisionerna.

– Det kan vara nyttigt - men man gillar att tävla. När man varit på en nivån där man gett allt och inte tjafsar bort någon tid så kanske det blir svårt att får det att fungera. Det är det jag är mest orolig för. Jag är inte blyg att säga till om det är dåligt och då får vi se hur det går. Jag kanske får lugna ner mig själv, säger han med ett skratt.

Han har upplevt både med- och motgångar i FF.

– Det är alltid roligt att vinna en serie – men det är det senaste året i ettan som jag själv har känt varit roligast och mest utvecklande fotbollsmässigt. Vi vann inte så många matcher, det finns på papper, men det var kul att känna att man håller på division I-nivå. Det sista året var det roligaste året.

Tif Kiddu, som de två senaste säsongerna spelat i Skellefteå FF lämnar också klubben. Den senaste säsongen spelade han 24 matcher i division I norra. Han har även meriter från spel i Superettan med Syrianska FC.

Tif, som kommer från Uganda kom till Växjö när han flyttade till Sverige och har återvänt till Småland och kommer att spela i division IV-klubben Lessebo, dit han flyttat.

"Ett välkommet nyförvärv som spetsar till kvalitén i truppen. Med sina offensiva kvalitéer blir han en tillgång för laget under kommande säsongen, och vi är väldigt glada över att Tif valde spel i Lessebo GoIF 2019" skriver klubben på sin hemsida.


"Det är en familj som man lämnar."

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut