Gino Bergs Skellefteå FF föll med 5–6 efter straffar i onsdagskvällens DM-semifinal.
Gino Bergs Skellefteå FF föll med 5–6 efter straffar i onsdagskvällens DM-semifinal. Foto: Arkivbild

Thorengruppen straffade FF i semifinalrysare

Skellefteå FF är utslaget ur DM-fotbollen. Onsdagskvällens semifinal blev en riktig rysare där division I-laget Team Thorengruppen avancerade till final efter seger på straffar: 5–6.

Skellefteå FF krossade seriekonkurrenten IFK Umeå med 6–0 i DM-kvartsfinalen efter sommaruppehållet. I kvällens semifinal väntade tuffare motstånd när Team Thorengruppen, tabelltia i division I norra, gästade Norrvalla.

Skellefteå FF, som kom till spel med fyra segrar på de fem senaste seriematcherna, hamnade tidigt i uppförsbacke. TG tog ledningen på straffspark redan i den åttonde minuten: 0–1.

Många chanser

FF skapade flera heta målchanser och missade bland annat ett jätteläge i den 15:e minuten. Gino Berg hade också två giftiga chanser som gästernas målvakt Vladimir Sudar lyckades rädda.

Det blev istället TG som utökade ledningen när 0–2 kom efter en halvtimme. Gino Berg tände hoppet för Skellefteå FF när han reducerade till 1–2 i upptakten av andra halvlek.

”Ett helt nytt lag”

Ett mål som gav vind i seglen för hemmalaget. Två minuter senare slog inhopparen Amar Mujakovic in 2–2-kvitteringen.

– Vi gjorde sex byten i paus och man kan verkligen säga att vi kom ut som ett helt nytt lag i andra, säger Skellefteå FF:s assisterande tränare Johan Karlsson.

Amar var stekhet offensivt och i den 62:a minuten klippte han till med sitt andra mål: 3–2. TG gav inte slaget förlorat och kvitterade till 3–3 i den 78:e minuten.

– Vi släpper in tre mål på fasta situationer och det får vi ta lärdom av. Vi måste vara smartare i eget straffområde, säger Johan Karlsson.

Straffavgörande

Matchen gick till förlängning, men det blev inget mål och semifinalen fick avgöras på straffar. Där blev det gästerna som kunde bärga segern.

– Det är alltid surt att förlora, men vår prestation var ändå bra. Vi är modiga där ute och det var kul och se, säger Johan Karlsson.

Fakta

Skellefteå FF–Team TG 3–3 (5–6 efter straffar)

Mål, FF: Amar Mujakovic 2, Gino Berg. TG: Erik Granat, Linus Sahlin, Oscar Krusnell.

Domare: Pontus Olofsson, Skellefteå.

Publik: 240.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut