Umeå IK och Sunnanå SK inleder ett samarbete.
Umeå IK och Sunnanå SK inleder ett samarbete. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Sunnanå och Umeå IK inleder samarbete

Sunnanå agerar direkt efter att laget fått en plats i Elitettan, ett samarbete med Umeå IK från damallsvenskan är nu ett faktum. "Vi ser en stor potential i detta samarbete", säger Sven Schampi, i Sunnanå SK:s damgrupp.

Klubbarna tecknar ett samarbetsavtal enligt SvFF:s modell om ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbete för professionell spelare”. Det innebär att Sunnanå SK vid sina matcher i Elitettan kan använda fyra utespelare och en målvakt, inte äldre än födda 1998, ur Umeå IK:s matchtrupp i damallsvenskan.

– Vi ser en stor potential i detta samarbete och hoppas kunna utveckla det ytterligare under säsongen. Spelarlånen från UIK blir viktiga för oss utifrån det läge vi nu befinner oss i och de spelare som ansluter till oss får viktig speltid i elitmiljö. Det känns verkligen som en win-win situation för båda parter, säger Schampi.

"Viktigt att säkerställa speltid"

Robert Bergström, huvudtränare Umeå IK, håller med Sven Schampi om att detta är en bra lösning för båda klubbarna.

– För oss är det viktigt att säkerställa speltid för så många spelare som möjligt i A-laget. Jag är glad över att vi har kommit överens med Sunnanå om denna lösning som innebär att några av våra yngre spelare får värdefull speltid i Elitettan, vilket kommer att vara till stor nytta för deras individuella utveckling, säger Bergström till Umeå IK:s hemsida.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut