Hayley Dowd stanna i Morön.
Hayley Dowd stanna i Morön. Foto: Carina Kvist/frilans

Skyttedrottningen klar för Morön

Hayley Dowd stannar ytterligare ett år i Morön.

Hon har gjort 29 mål på 23 matcher och toppar skytteligan i Elitettan. Hon har jagats av klubbar i Damallsvenskan, Elitettan och utomlands – men nu har Hayley Dowd gjort sitt val. Hon blir kvar i Morön ett år till.

– Vad ska man säga? En tidig julklapp känns det lite som om man ska vara ärlig, säger sportchefen Ola Lindberg och fortsätter:

– Vi har haft förhoppningar. Vi har inte velat stressa henne i något beslut och vi har haft en jättebra dialog. Hon har diskuterat andra klubbar med oss fram och tillbaka. Om hon ville vidare så skulle vi hjälpa henne att hitta en ny klubb där hon skulle trivas och spela bra fotboll – men det behövde vi inte göra. Hon har trivts bra med allt runt omkring staden och föreningen och från spelare till ledare och alla i föreningen. Hennes lagkamrater och tränare och de på kansliet ska ha en eloge för att de fått henne att trivas så mycket – de har en stor del i detta.

Det betyder att tre amerikanskor klara.

– Det känns bra. Men vi har det viktigaste kvar. De lokala spelarna är det viktigaste spelarna och kärnan i vår grupp. Där har vi inte haft någon stress. Amerikanskorna åker hem 1 november och vi har jobbat med det här ett bra tag. Vi har velat göra klart med dem innan de åker hem så att de kan vara med sina familjer och vänner och veta att de ska tillbaka till Skellefteå och Morön – istället för att starta något nytt.

Förutom amerikanskorna är en lokal spelare klar inför nästa säsong, Lina Pettersson.

– Det känns superbra. Hon har haft en häftig utvecklingskurva. En äkta Moröprodukt som blivit en stabil Elitettaspelare. Hon är ung, född -00, så det är extra kul.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut