Annika Kukkonen och Sunnanå siktar på att bredda både spelartruppen och ledarstaben.
Annika Kukkonen och Sunnanå siktar på att bredda både spelartruppen och ledarstaben. Foto: Veronika Ljung-Nielsen

Kukkonen om utmaningen: "Är förberedd"

Ett sent besked om vilken serie Sunnanå ska spela i kommande säsong har satt laget i en tuff situation. "Vi har många bra namn på listan, men vi är väldigt sent ute", säger Sunnanå-tränaren Annika Kukkonen.

Under torsdagskvällen kom det slutgiltiga beskedet att Sunnanå väljer att tacka ja till spel i elitettan under 2020. Nu har laget fått sina förutsättningar för kommande säsong.

– Skönt att äntligen få ett besked, det har varit uppe sedan kvalet egentligen. Att det kanske blir en plats i elitettan ändå. Vi hade koll på att några lag hade ekonomiska problem och det har varit en lång väntan.

Har ni haft en plan för elitettan eller börjar ni om från noll nu?

– Jag har haft dubbla planeringar för division I och elitettan, så jag är förberedd. Det handlar om träning och belastning, hur vi ska lägga upp tiden fram till seriestart. Vi börjar lite tidigare i elitettan och säsongen är lite längre.

"Vi har många bra namn på listan, men vi är väldigt sent ute. Vi har börjat jobbet redan tidigare men det går inte att göra så mycket innan vi fick ett besked om vilken serie vi skulle spela i."

I skrivande stund har Sunnanå tio spelare under kontrakt, men Annika Kukkonen är ensam tränare.

– Vi har ju Stefan Ekström som hjälper målvakterna och Jonas Munkhammar som hjälper till med fysträningen, men det är lite tomt i ledarrummet.

Hur många ledare behövs?

– Jag tror inte det handlar om kvantitet, utan mer om kvalitét som vi ska få in.

Men minst en tränare ska in?

– Ja.

Sunnanå jobbar nu frekvent med att både bredda och spetsa truppen inför seriepremiären.

– Vi har många bra namn på listan, men vi är väldigt sent ute. Vi har börjat jobbet redan tidigare men det gick inte att göra så mycket innan vi fick ett besked om vilken serie vi skulle spela i. Nu har vi tappat spelare som inte har kunnat vänta och som istället valt andra klubbar.

Ska kolla läget

Sex spelare från truppen 2019 har lämnat Sunnanå för spel i elitettan. Det handlar om Juulia Grönlund (Lidköping), Wilma Andersson, Bupe Okeowo (båda Kungsbacka), Villemo Dahlqvist, Ellen Schampi och Lova Andersson (alla Morön).

– Klart att vi kommer att kolla läget med dem, men Wilma (Andersson) och Bupe (Okeowo) kan vi nog räkna bort. De har nyss skrivit på för Kungsbacka och ska eller har redan flyttat.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut