Hayley Dowd kommer tillbaka igen.
Hayley Dowd kommer tillbaka igen. Foto: David Ekström

"Jag kan ju inte lämna det här"

Haley Dowd blir kvar i Morön. Trots locktoner från andra klubbar så stannar hon kvar. "Jag har nog vetat om det hela tiden", säger skyttedrottningen.

Hon har gjort 29 mål på 23 matcher och toppar skytteligan i Elitettan. Hon har jagats av klubbar i Damallsvenskan, Elitettan och utomlands – men nu har Hayley Dowd gjort sitt val. Hon blir kvar i Morön ett år till.

– Jag har tittat över mina val och kommit fram till att det är här jag vill vara. Det är det bästa stället för mig att spela, säger hon.

Varför har du tagit det här beslutet?

– Jag har nog vetat om det hela tiden – att jag ska stanna. När vi började vinna matcher så har jag hela tiden tänkt att jag skulle vara dum att lämna det här stället. När jag tittade på mina andra alternativ så insåg jag att jag kan ju inte lämna det här. Jag trivs för bra.

Hon har gjort en enorm succé och verkligen sprutat in mål.

– Jag har spelat i ett lag som placerat mig på min bästa position. Jag har också haft spelare som spelat bra runt omkring och serverat bra passningar.

Men det är inte bara på plan som hon trivts.

– Vad är egentligen oddsen att man tar tre amerikanskor och sätter dem i en lägenhet och de blir bästa vänner? Jag vet att alla tre, jag, Carly och Katrina, alla var nervösa att komma hit. Och så blev det så här bra. Det betyder väldigt mycket att ha dem här.

Att de andra två amerikanskorna som kom innan säsong skrivit på har påverkat.

– Det är klart att det gav mig en extra knuff att trycka på avtryckaren. Nu vet jag ju vad som väntar mig när jag kommer tillbaka.

Hon är oerhört tacksam mot föreningen.

– Det är inte överallt som amerikanskor blir välkomnade som vi blivit här. Redan från start har allt fungerat perfekt. Lagkamraterna har varit fantastiska.

Hon lyfter också upp sportchefen Ola Lindberg.

– Jag hade andra alternativ innan jag kom hit – men han följde upp hela tiden och ringde och frågade vad jag behövde för att trivas och det kändes som vi kände varandra redan innan jag landat. Han har hjälpt oss otroligt mycket.

Hon trivs också bra i staden.

– Den är tillräckligt stor. Man behöver inte ha tråkigt och jag gillar faktiskt kylan. Jag visste också att det var en bra bit norrut – men hösten är min favorit. Jag gillar inte att svettas. Jag tar hellre på mig en mysig varm tröja, säger hon med ett skratt.

Nu ser hon fram emot en ny säsong i Morön.

– I år fick vi kämpa hårt från början – men vi har tagit kliv och utvecklats hela tiden. Förhoppningsvis kan vi ha nästan samma trupp nästa år och då kan vi börja på en helt annan nivå. Vi har visat de andra lagen i serien att vi hör hemma här och det är inte lätt som nykomling.

Hur skönt är det att skriva på innan man åker tillbaka?

– Väldigt skönt. Nu kan man fokusera på familj och vänner och veta exakt vad som väntar när man åker iväg igen.

"Jag gillar inte att svettas. Jag tar hellre på mig en mysig varm tröja.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut