Labinot Harbuzi. Arkivbild.
Labinot Harbuzi. Arkivbild.

Harbuzi död: "Väldigt, väldigt tragiskt"

Fotbollspelaren Labinot Harbuzi är död.
Den förre Malmö FF- och U21-landslagsmannen blev 32 år. Väldigt, väldigt tragiskt, säger förre MFF-tränaren Roland Nilsson till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver att Labinot Harbuzi föll ihop i sitt hem i Malmö på torsdagsförmiddagen. Trots hjärt- och lungräddning gick hans liv inte att rädda.

-Jag vet inte vad som hänt, om jag ska vara ärlig. Jag och min fru gjorde hjärt- och lungräddning och sedan kom ambulans och brandkår tillsammans och fortsatte, säger Harbuzis pappa till Aftonbladet.

Som 15-åring gick Labinot Harbuzi som ungdomsproffs till nederländska Feyenoord. 2006 återvände han till Sverige och Malmö FF, där han som 20-åring gjorde allsvensk debut. 2009 representerade han det svenska U21-landslaget i EM på hemmaplan och flyttade sedan till den turkiska storklubben Genclerbirligi.

På senare år spelade Harbuzi för Syrianska och Prespa Birlik hemma i Malmö. Hans sista klubb blev Melaka United i Malaysia, som han lämnade efter säsongen 2016.

Roland Nilsson var Harbuzis tränare i Malmö FF.

-Väldigt, väldigt tragiskt. En glad och härlig kille som verkligen älskade att spela fotboll, säger Nilsson till Aftonbladet.

-Alla tankarna går till hans familj.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut