Kenneth Mukisas Skellefteå FF föll mot Umeå FC Akademi och är således borta från kvalspel.
Kenneth Mukisas Skellefteå FF föll mot Umeå FC Akademi och är således borta från kvalspel. Foto: Arkivbild: Carina Kvist

FF greppade inte sista halmstrået

Det krävdes sex poäng och väldigt många mål för Skellefteå FF i de två sista omgångarna av division II. Men 0–1 hemma mot Umeå FC Akademi betyder att chansen till kvalspel är borta.

Chansen fann men var som sagt minimal för FF. Det hade krävts en storseger när mittenlaget var på besök under lördagseftermiddagen.

Men istället för en positiv målexplosion fick vi bevittna en händelsefattig och målsnål tillställning. Dödläget bröts i den 71:a matchminuten efter att talangen i FF, Oliver Grenholm, hamnat snett i en situation vilket ledde till en straff för bortalaget. Victor Kamf gjorde därefter inget misstag på straffen.

FF flyttade därefter upp sina positioner en aning men man fortsatte vara uddlösa. I sista tilläggsminuten kom den stora chansen, men Kenneth Mukisa missade från nära håll.

Bäst i hemmalaget var kaptenen Jacob Stephenson, som var närmast ett mål i FF med en nick i ribban i första halvlek, samt smarte mittfältaren Ludvig Markgren, som var företagsam och jobbade hårt.

I och med förlusten är Skellefteå FF kvar som fyra i tabellen. I sista omgången möter man Piteå på bortaplan.

FAKTA

Skellefteå FF–Umeå FC Akademi 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 (71) Victor Kamf, straff.

Varningar: 1–2

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut