Mira Pastoft är klar för Morön och anländer till Skellefteå den 1 mars.
Mira Pastoft är klar för Morön och anländer till Skellefteå den 1 mars.

Dansk målvakt klar för Morön

Morön BK har hittat sin sista pusselbit – målvakten Mira Pastoft hämtas in från Champions League-laget Bröndby. "Det känns som en jättebra lösning", säger sportchefen Ola Lindberg.

Laget har sökt efter en målvakt sedan det blev klart att Susanne Åberg lägger handskarna på hyllan.

– Det här blev en bra lösning, både sportsligt men också ekonomiskt. Det finns en uppsjö av amerikanska målvakter på marknaden men då blir det betydligt dyrare, säger Lindberg.

– Det är en otroligt lovande målvakt som har meriter från det danska ungdomslandslaget, dessutom har hon provspelat med både Manchester City och Liverpool.

"Otroligt seriös"

Pastoft har fått sin fotbollsfostran i danska storklubben Bröndby. 20-åringen har varit andramålvakt i klubben och var med i truppen när laget slog ut Piteå i Champions League under 2019.

Trots goda meriter får Pastoft en tuff uppgift i att ersätta Susanne Åberg, som varit en av lagets viktigaste spelare och dessutom lagets lagkapten.

– "Sussie" är en fantastisk målvakt och oerhört svår att ersätta. Ett jättetråkigt tapp så klart, men Mira känns spännande. Hon kommer till oss för att få erfarenhet och vi hoppas vi kan ge henne det, samtidigt som hon kan ge oss ett bra målvaktsspel.

"Det är en otroligt lovande målvakt som har meriter från det danska ungdomslandslaget, dessutom har hon provspelat med både Manchester City och Liverpool."

Lindberg har fått ett bra intryck av lagets nya målvakt.

– Hon är en otroligt seriös målvakt, hon älskar att träna och vill hela tiden bli bättre. Hon tar fotbollen på stort allvar.

Det låter som goda egenskaper att addera till er unga trupp?

– Självklart, vi vill absolut ha den här typen av spelare i vår trupp. Det här var sista pusselbiten och det känns otroligt bra att ha det här klart.

Hur har jakten på en ny målvakt varit?

– Målvakter är en bristvara överallt och det känns bra att vi har hittat den här lösningen. Det är svårt att hitta svenska målvakter, vi hade förhoppningar på att Lovisa Koss ville flytta hem från Stockholm och vi har tittat på Pitetjejen Moa Öhman, men hon valde KIF Örebro.

FAKTA

Mira Pastoft

Ålder: 20 år.

Position: Målvakt.

Tidigare klubb: Bröndby (Danmark).

Aktuell: Blir "Sussie" Åbergs ersättare mellan stolparna för Morön när hon kommer till Skellefteå den 1 mars.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut