Föreningens ordförande om den nedkissade AIK-bilen: ”Vi fördömer hela situationen”

Förra veckan blev Skellefteå AIK-målvakten Miranda Dahlgrens bil nedkissad utanför Skellefteå Kraft Arena. En av killarna som var inblandad i situationen har kopplingar till en annan sportklubb i stan och Norran ringde upp ordföranden för att höra hur de jobbar med värdegrunder – samt hur det hela kommer tas vidare.
Den nedkissade bilen stod parkerad utanför Skellefteå Kraft Arena.
Den nedkissade bilen stod parkerad utanför Skellefteå Kraft Arena. Foto: Arkiv

– Pea Israelsson ringde mig och berättade vad som hade hänt. Sen läste det som skrivits i media och på nätet för att bilda mig en helhetsuppfattning, men mycket som stått där har inte varit helt sant. Men det som har hänt är givetvis helt förkastligt och vansinnigt. Vi som klubb fördömer hela situationen, säger ordförande.

– Den unga killen som gjort detta har inte gjort det under vår verksamhet, utan på fritiden. Killen själv har ringt och bett om ursäkt till Miranda och hon har accepterat ursäkten. Men vi som klubb har valt att inte kontakta henne vidare då AIK tyckte att det var bäst så.

Urinerade på AIK-spelarens bil: ”Otroligt ledsamt”

Inom en snar framtid kommer styrelsen i föreningen träffa killen med en förälder där de ska prata ut om vad som hänt och hur de ska gå vidare.

– Han mår jättedåligt och är ångerfull och han säger att det inte var riktat mot Miranda, damhockeyn eller AIK. Sen har han fått en hel del hot på social medier. Visst har han gjort en dum grej, men han ska inte behöva läsa en massa hotfulla kommentarer. Det är inte heller okej och han har inte kunnat träna med sitt lag efter allt som hänt.

Utöver mötet med den inblandade och hans förälder kommer klubben även ta ett nytag med att kommunicera ut värdegrunderna till hela föreningen på nytt.

– Jag tror alla spelare och ledare har hört om det många gånger, men det behövs belysas ytterligare och få alla att tänka till ännu en gång. Men det mötet vi ska ha med honom kommer handla mycket om hur han ställer sig till det som har hänt, hur vi ska säkerställa att det inte händer ingen och hur han mår.

Som förening är det givetvis svårt att hålla koll så att alla medlemmar och spelare sköter sig enligt uppsatta värdegrunden i det privata. Men ordföranden bedyrar att det ändå läggs ett stort ansvar på att bygga upp individer till bra personer när de är i verksamheten, då det även avspeglar sig på fritiden.

– Med tonårsgrabbar händer det en del saker som inte är okej titt som tätt. Men kollar man uppåt i åldersgrupperna i vår förening brukar det bli mer ordning på dem. Och även om vi inte kan vara en uppfostrande anstalt, då mycket ansvar ligger hos föräldrarna, så har vi ett slags helhetsansvar och gör så gott vi kan med de spelare vi har. Men vi kanske måste jobba ännu hårdare nu efter det som inträffat.

Ljung-Nielsen: ”Det är inte bara kiss – det är kränkande och förolämpande”
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut