Örjanshallen kommer att byggas ut. På grund av det har det tagits upp för diskussion huruvida bowlinghallen ska vara kvar eller ej.
Diskussionerna har kommit så långt att det under onsdagen kommer att bli officiellt ifall bowlinghallen läggs ned.
– Jag tycker det är synd känner jag, säger Gunnar Johansson, lagledare för Guldkusten som har sin hemmaplan i Skelleftehamn.
151 bokningar
Under 2016 hade bowlinghallen 151 bokningar – och det är just på grund av bokningsantalet som hallen hotas av nedläggning.
– Om man ser åt andra hållet så kan jag förstå att det är som det är. Siffrorna är inte på vår sida.
Vad betyder detta för Guldkusten?
– Vi har bara pratat lite grann om detta, men vi får se vad det betyder för oss. Det är ju vår hemmaplan så givetvis är det tråkigt att vi inte får fortsätta spela där och måste fara till Skellefteå för att bowla.
Kan det bli så att ni lägger ned?
– Om hallen läggs ned betyder det inte att vi måste lägga ned, men vi får ta ställning till det hela när beslutet är fattat, fortsätter Gunnar Johansson.
Det kan bli aktuellt för ett par övergångar för somliga spelare.
– Om vi skulle lägga ned så kan ju alltid våra medlemmar gå till några av lagen i Skellefteå, men jag vill inte föregripa handlingar.
– Inget beslut är fattat och när det väl är fattat får vi ta ställning då.
Utgifterna större än intäkterna
Under ett år har bowlingen utgifter på 270 000 kronor – mestadels för underhållning och hyra, medan intäkterna för bowlingen är 37 590 kronor.
Ifall bowlinghallen skulle läggas ned skulle det ske i samband med ombyggnationerna med badhuset som drar igång i maj 2017.
Även brottningslokalen i Örjanshallen är i riskzonen för nedläggning – på grund av samma orsak som bowlinghallen.
Om man ser åt andra hållet så kan jag förstå att det är som det är. Siffrorna är inte på vår sida.