Eva Jonsson och Fredrik Renberg.
Eva Jonsson och Fredrik Renberg. Foto: Pressbild

Hon blev årets läkarhandledare i Skellefteå – och han fick ett hedersomnämnande

Eva Jonsson på kirurgkliniken vid Skellefteå lasarett har utsetts till årets läkarhandledare.

Priset delas ut med syftet att uppmärksamma ”den professionella läkarhandledning som finns i landstinget”.

Eva Jonsson får priset med motiveringen: ”Hon är en skicklig kirurg, har högt tempo och lyssnar noga och frågar om synpunkter. Hon är väldigt pedagogisk, empatisk och erbjuder en alltid att vara med på operation och mottagning. Det känns som vi arbetar i team där alla är lika viktiga.”

– Det känns jätteroligt. Vi hade fyra nominerade från vår klinik och det är det största i det här, eftersom vi inte alltid har känt att vi kunnat ägna tid åt handledning som vi har velat, säger Eva Jonsson till Norran.

Nytt för i år var att ett hedersomnämnande delades ut. Det gick till Fredrik Renberg vid psykiatriska kliniken på Skellefteå lasarett.

– Fredrik har gjort sig förtjänt av ett hedersomnämnande då han det senaste året drivit igenom förändringar och har lyhört och systematiskt gjort skillnad för AT-läkarnas arbetsmiljö och trivsel, säger Mona Burman, HR-konsult på Västerbottens läns landsting, i ett pressmeddelande.

Årets läkarhandledare

Nomineringarna görs av lasarettets och hälsocentralernas underläkare och därefter utser studierektorerna för AT- och ST-utbildning och HR-konsult i samråd med SYLF, Sveriges yngre läkares förening, årets pristagare.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut