Vägen över Bergsbydammen avstängd

I dag, torsdag, är vägen över Bergsbydammen avstängd i både riktningarna i några timmar på grund av ett akut reparationsarbete.

Arbetet är kopplat till det underhållsarbete som redan pågår där.

– Vi har sedan tidigare satt ned stålbalkar på uppströmssidan och torrlagt ett område under bron, där vi har våra dammluckor. Vi har en presenning där och har tätat så att det inte ska rinna in vatten. Men nu har det fastnat is, vilket dragit ned presenningen och det riskerar att komma in vatten. Så nu måste vi bort med isen och fixera presenningen, så det är absolut inget som håller på att gå sönder. Vi vill bara trygga att vi kan bedriva vårt arbete, säger Per Elvnejd, projektledare vid Skellefteälvens vattenregleringsföretag, till Norran.

Per Elvnejd. Arkivbild: Frida Öhman
Per Elvnejd. Arkivbild: Frida Öhman

Den preliminära tiden är satt till klockan 13, tror du att ni kommer att hålla den?

– Jag vet inget annat just nu. Det är svårt att se hur mycket is som har fastnat, men min bedömning är att det ska hinnas på den tid som är aviserad.

Vägen över Bergsbydammen var avstängd under en period i höstas. Efter det har man byggt ett tak över området vid bron och bygget har pågått mer i det dolda.

– Den 16 mars kommer vi att stänga av vägen för trafik igen under åtta veckor. Då ska taket och det inbyggda rivas, och delar som tillhör dammluckan ska återmonteras, sedan ska luckan vara i full drift igen i slutet av april.

Uppdatering 11.09:

Nu har vägarbetet avslutats och vägen är åter öppen.

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut