Den avlidnes anhöriga har underrättats.
Den avlidnes anhöriga har underrättats. Foto: Johan Nilsson/TT

En person omkom i trafikolycka utanför Bjurholm

En personbil kolliderade med en lastbil utanför Bjurholm under måndagen. En person omkom och en annan fördes med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Larmet kom vid 13-tiden från väg 353 i höjd med Rundbäck norr Bjurholm. En lastbil och en personbil hade kolliderat och sammanlagt tre personer var inblandade i olyckan, två i personbilen och en lastbilschaufför.

Räddningstjänsten och två ambulanser larmades och även en ambulanshelikopter åkte till olycksplatsen.

– Det är en svår olycka. Vi håller på att försöka få ut personerna ur bilen nu, sa Ola Lindberg, räddningschef i Vännäs och Bjurholm, strax efter att olyckan hade inträffat.

Enligt räddningstjänsten kolliderade personbilen med lastbilens släp. Samtidigt ska det har varit mycket halt på olycksplatsen.

Trafikolyckan hade mycket stor påverkan på trafiken och vägen var helt avstängd under räddningsarbetet. Strax efter 17 var det åter körbart förbi olycksplatsen.

Strax efter 14 meddelades att en av de två personerna som färdades i personbilen hade förts med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Samtidigt hade lastbilschauffören har klarat sig fysiskt oskadd, enligt räddningstjänsten.

Klockan 17.54 meddelade polisen på sin hemsida att en person hade omkommit i olyckan, och att anhöriga var underrättade.

Det var under gårdagskvällen inte klart hur tillståndet för den person som fördes med ambulanshelikopter till Norrlands universitetssjukhus.

Nils Jonsson, Mattias Wennberg/Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut