1997 anordnades den första festivalen, som var tänkt som ett drogfritt arrangemang för skolungdomar. Med åren växte festivalen och blev ett arrangemang för en bredare publik, med många besök från bland annat barnfamiljer.
Lillemor Ivansson sitter i ledningsgruppen och berättar att det har blivit allt svårare att få ihop frivilliga som vill ställa upp.
– Vi har sagt att det känns bra att ha kört det här i 20 år. Det var det här Joypeak vi ville skapa och vi vill inte att det ska bli något det inte är. Därför sätter vi punkt och slutar när vi är på topp. Vi är otroligt tacksamma att människor har uppskattat det här och för våra sponsorer som har gjort det möjligt, säger hon till Norran.
Förhoppningen är att arrangemanget kan komma tillbaka i någon annan form.
– Känner den yngre generationen att de vill skapa något så är de verkligen välkomna.
Lillemor Ivansson känner en stor tacksamhet över de år som har gått.
– Det har varit fantastiskt roligt och det har funnits många familjer som verkligen har varit förtjänta av ett sånt här arrangemang. Det har ju också varit unikt i Sverige, säger hon.
Hon tycker också att det känns bra att hon och andra som är engagerade i kyrkorna i Ursviken och Skelleftehamn fått göra gott för samhället.
– Vi är i en process nu när vi kollar på hur det ser ut i området och vad vi kan skapa i framtiden.
Har ni någon konkret idé på något ni vill göra?
– Nej, men vi ska sätta oss tillsammans och sen får vi se vad som kan växa fram, säger Lillemor Ivansson.