Umeå: Serveringen hade musbajs i köket

En servering i Umeå kritiseras efter en livsmedelskontroll. Bland annat upptäcktes musbajs i köket och flera av varorna i frysen hade passerat bäst före-datumet, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

Umeå2018-10-04 19:24

Kontrollen genomfördes i slutet av september mot serveringen i centrala Umeå. Förutom brister i städrutiner och oklarheter varifrån varorna kom, upptäcktes även en rad andra brister.

Kontrollanten från Umeå kommuns miljö- och hälsoskydd upptäckte bland annat följande.

"I torrförrådet i köket fanns något som liknade musspillning. I källaren där material och varor förvarades hittades musspillning", står det i kontrollrapporten.

Enligt kontrollrapporten var detta inte första gången det hittades djurbajs i källaren. Personalen uppgav dock att anticimex hade varit där, utan att hitta något djurbajs.

Utöver detta påträffades även brister i arbetssätten för att säkerställa lämpliga temperaturer.

"Varor som ska vara djupfrysta höll inte -18 grader", står det i rapporten och det fanns inte heller något system för att kontrollera temperaturer i t.ex kylar och frysar, vid varumottagning, varmhållning och nedkylning"

Bedömningen av kommunen är att avvikelserna behöver följas med en extra kontroll. Avgiften som kommunen tar ut för en extra kontroll är 973 kronor per påbörjad kontrolltimme.

Nils Jonsson/ Västerbottens-Kuriren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om