Foto: Lars Eriksson

Trots morgonens halka – liten påverkan på busstrafiken

Söndagens snöblandade regn ställde till det för trafikanter på måndag morgon. Men det fick mindre påverkan på busstrafiken än Skellefteå buss hade befarat.

Turer ställdes in på söndagen och på måndag morgon flaggade bussbolaget för att även morgonturerna till Örviken och Medle fått ställas in.

– Men jag är ganska glad ändå. Det blev påverkan på några turer på morgonen, men de var snabbt ut med att sanda så det har gått bra ändå, säger Kristoffer Hedenström, trafikchef på Skellefteå buss.

Vänta på sandbilen

Skolbussen som går från Innervik till Stackgrönnan fick stanna i korsningen däremellan.

– Den stannade av hälsoskäl eftersom det inte var sandat den sista sträckan. Passagerarna fick sitta kvar i väntan på sandbilen och när den kommit så kunde bussen fortsätta, säger trafikledare Per Lundberg.

Har ni på Skellefteå buss upplevt något liknande de senaste åren?

– Nej, det är extremt i år. Att ställa trafik på grund av väglaget är något nytt för oss. Annars brukar vi ha problem med kyla och kalla bussar så här års. Men jag hoppas att folk förstår varför vi ibland ställer turer. Vi vill inte ha en olycka eller att bussar halkar över på fel sida vägen, avslutar Kristoffer Hedenström.

Skellefteå buss ställer in delar av lokaltrafiken
Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut